robercik1974
SuperMechanior
- Punktów
- 81
Tak wina w oleju
Powodów, może być bardzo dużo. Warto może odwiedzić jakiś warsztat. Zadzwoń do naszego Doradcy na tamten region poda ci dobry warsztat. tel.730803273.Witam koledzy , założyłem w stilo LPG wtryski baracudy, sterownik optima alex, stag 4 i tak zaczęły się problemy... Zrobiłem pomiary na rozgrzanym silniku na pb i lpg. Samochodem mi lekko trzęsie na jałowym, i czasami nie odpali za pierwszym.
Świece wymieniłem pól roku temu na BOSCH 0242232502. Zmieniło się napięcie czujnika detonacji dla cylindra, i napięcie sondy. Macie jakieś pomysły?
A to tam nie ma hydro?i regulacja luzu zaworowego co powinni ci zrobic specjalisci od obrobki glowicy glowicy
To tak jak z człowiekiem, dziś chodzi sobie jakby nigdy nic a jutro leży w kostnicy, myślisz że każdy umiera powoli?Dlaczego ta uszczelka poleciała tak nagle z dnia na dzień ?
Albo po staremu (garażowemu) - naciąganie paska do momentu aż będzie można go przekręcić o max 90st na najdłuższym odcinku - np pomiędzy kołem zębatym wału korbowego a kołem wałka rozrządu.... np. we fiatowskim 1.2 8V....Z reguły rolka samonapinająca, jeśli takiej nie ma to czujnik według instrukcji.
Nie ku..a z pół roku dopiero!! Tydzień temu wymieniłem cewkę zapłonową klientowi, dwa dni później padła uszczelka pod głowicą, myślisz że to od tego? Ja Pier..le skąd takie pomysły że od gazu uszczelki zaraz padają.Jak to jest z jazdą na lpg po naprawie uszczelki pod głowicą , od razu można śmigać?
Musi się zrosnąć z głowicą... jak złamana kość. Później zdejmujesz gips i śmigaszJak to jest z jazdą na lpg po naprawie uszczelki pod głowicą , od razu można śmigać?