• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mega dymi Matiz 0,8

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Ciekaw jestem jak się zakończyła historia matiza

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Hehe. W poniedziałek będzie jeździł ale na widlaku. Tak jak moja corsa. Wykręcam coś na zlomie patrzę i nie wierzę. Moja corsa jedzie na wagę na widłach

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
581
Ja też, tylko tej historii jestem ciekaw. A tu cisza. Może wybrał opcje z silikonem i dlatego się nie odzywa :(

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
581
Każdy psioczy, psioczy a ja tam dobrze wiem, że większość w swojej karierze chociaż jednego takiego Matiza na silikon złożyła i wypchnęła. Jak miała do wyboru robić 3 razy na swój koszt głowicę, jeszcze blok trzeba wyciągać...

Co ma autor przyjść i powiedzieć, że na silikon złożył i dał Matizowi życie na następne kilka miesięcy. Przecież to wbrew sztuce. Wstyd.

Weź sobie przelicz koszty robocizny, zablokowania stanowiska jeżeli to warsztat, do tego jeszcze blok trzeba wyciągać, a na samym końcu się okaże że jak się olej lał tak dalej się leje. Wtedy to już nawet silikon nie pomoże, bo chłop sobie sznur już kręci w tym momencie.

A no widzisz, po poradę to przyjdą, ale żeby resztę przestrzec, ostrzec co było przyczyną tego wycieku, to już nie....No może jeszcze przyjdzie...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Nie wiem co ty chcesz tym sylikonem tam zrobic ale na pewno nie pomoze

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
581
Nie wiem co ty chcesz tym sylikonem tam zrobic ale na pewno nie pomoze
Ja wiem, jakby porządnie wyschło, może by się ułożyło jakoś. Chociaż na miesiąc.

Jarzi a skąd możesz wiedzieć, próbowałeś? ;)

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1598
Ja wiem, jakby porządnie wyschło, może by się ułożyło jakoś. Chociaż na miesiąc.

Jarzi a skąd możesz wiedzieć, próbowałeś? ;)

ja się spotkałem kiedyś z blokiem który był wyrównany za pomocą jakiegoś kleju do naprawy gwintów. taki dwuskładnikowy metal w płynie. zaszpachlowane wszystkie wżery i to naprawdę działało.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
No tak, jak jest problem z uszczelka... A tu gosciowi zywcem pali olej przez pierscienie.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
581
ja się spotkałem kiedyś z blokiem który był wyrównany za pomocą jakiegoś kleju do naprawy gwintów. taki dwuskładnikowy metal w płynie. zaszpachlowane wszystkie wżery i to naprawdę działało.
Działają takie patenty tylko trzeba to zrobić zgodnie ze sztuką paproka i będzie działało. Raz krócej raz dłużej. (może to był spaw w płynie)
Automatyczne połączenie postów:

No tak, jak jest problem z uszczelka... A tu gosciowi zywcem pali olej przez pierscienie.
Ale on ma problem z "uszczelką".Popatrz na zdjęcie.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
581
Bo mu napindala z każdej dziury i z kolektora i spod uszczelki. Raczej nie pisał, że to z pierścieni tak wali.

Wcześniej Matiz nawet małego dymka nie puszczał. No to jak z pierścieni.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Olej wali mu wydechem.
Jak to z pierscieni? Tak to. Zrobisz troche doktoryzacji i dojdziesz do tego.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
581
...ale pisał między wierszami, że spod uszczelki mu wali olej...będzie to się sprawa wyjaśni.

Może w nocy mu się ten blok i pierścienie zwichrowały, nie wiem, może skoro tak mówisz.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Heblował blok papierem ściernym i mu się nasypało ścierniwa do cylindrów, odpalił... i tak o...:D

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
581
(w sumie to musiał przetrzeć, ale chyba nie zrobił maniany, wyglądał na profesjonalistę, kwestia tego czy miał kompresor, czy odkurzacz)

Do góry Bottom