• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes 208d 2.3 1995 - Wymiana stacyjki

modessef1

Początkujący
Punktów
0
Cześć,
Czy ktoś z Was dobierał się do stacyjki w Mercedes Sprinter 208 2.3 1995r? Muszę wymienić stacyjkę i nie wiem czy dużo trzeba przy tym rozbierać deski? Jakieś nietypowe śruby? Będę wdzięczny za wszelkie informację

modessef1

Początkujący
Punktów
0
Spodziewałem się, że coś takiego mnie tam może spotkać. Dużo rozbierania deski przede mną?

sprinter9454

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Kraków
Chodzi o całom stacyjkę czy o kostkę pod stacyjką , jak była by to kostka śrubokręt zgiąć pod kontem dziewdziesięciu stopni końcówkę jakiś centymetr aby podważyć zatrzask są dwa .

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Trzy śrubki osłony dolnej kolumny, dwie od skrzynki bezpieczników i stacyjka na widoku. Jeśli masz kluczyk sprawny jeszcze to przekręcasz po mału w prawo jednocześnie naciskając skobelek aż się odblokuje i wyciągasz samą wkładkę. Ot cała filozofia, pięć minut roboty. A jak nie ma kluczyka to cienki i długi przecinak lub ostry śrubokręt do pobijania, te ukręcone śruby z reguły idą lekko, wystarczy poluzować a potem palcami.

Widzę że temat stary ale będzie dla potomnych.

Do góry Bottom