• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mercedes brak ciśnienia

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
Witam . Pacjent to mercedes w210 3.2 cdi
Problem jest taki ze na 6 cylindrze nie ma ciśnienia głowica była zdjęta i oddana do regeneracji było w niej wszystko zrobione, założyłem i dalej to samo nie pracuje na jednym cylindrze przełożyłem hydro z 3 na 6 cylinder dalej brak poprawy . Wiec zdjęłdm głowice jeszcze raz wymontowałem tłok, a pierścienie są idealne .Dałem głowice jeszcze raz do sprawdzenia i jest niby dobra złożyłem całość do kupy , i dalej to samo. Po pracy silnika można stwierdzić że zawory wydechowe nie trzymają , bo słychać " pufanie" w rurze wydechowej, może ktoś ma pomysł na to jakiś , z góry dziękuję

Bartek-diesel

SuperMechanior
Punktów
80
Miasto
Mojsławice
mozna opruznic chydro i zobaczyc czy sie pojawi, druga sprawa czy trzonki nie wystaja zbyt wysoko.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Problem jest taki ze na 6 cylindrze nie ma ciśnienia głowica była zdjęta i oddana do regeneracji było w niej wszystko zrobione, założyłem i dalej to samo nie pracuje na jednym cylindrze przełożyłem hydro z 3 na 6 cylinder dalej brak poprawy . Wiec zdjęłdm głowice jeszcze raz wymontowałem tłok, a pierścienie są idealne .Dałem głowice jeszcze raz do sprawdzenia i jest niby dobra złożyłem całość do kupy , i dalej to samo. Po pracy silnika można stwierdzić że zawory wydechowe nie trzymają , bo słychać " pufanie" w rurze wydechowej, może ktoś ma pomysł na to jakiś , z góry dziękuję
Podaj kw i rok albo kod silnika.

Polders

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
271
Głowicę sprawdzałeś ciśnieniowo?

A

autozibi

A z wałkiem rozrządu jest wszystko ok ? Fazy rozrządu się zgadzają ?
Bo według mnie nie jest to problem z głowicą ??

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Ostatnia edycja:

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
Ciśnienie na pięciu to 28 a na 6 cylindrze to 17 bar
Dane to e- klasa 210 E 320cdi kod silnika 613.961 194kw 2000
Właściciel mówił ze to się stało po ostrej jeździe

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
A przypadkiem korbowód nie usiadł tłok wychodzi w GMP tyle samo co inne ? Prawidłowa moc to 145kW a minimalne ciśnienie dla tego motoru to 18 bar.

Ostatnia edycja:

medard-auto

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
PL wschodnia
Tłoki są idealnie równo .
Będę zdejmowal jeszcze raz głowicę i oddam do innego zakładu gdzie to przejrza jeszcze raz może coś wyjdzie

Do góry Bottom