• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes CLC- wycieraczki i pompka spryskiwacza nie chodzą

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Mam problem z CLCkiem, prod. 2008r, benzyna 1.8 Kompressor (baza nadwoziowia W203)
Otóż wymieniałem pompkę (silniczek) w zbiorniczku płynu spryskiwacza. Podłączyłem, sprawdziłem i wszystko było ok. Rozłączyłem kostkę od pompki, podłączyłem ponownie i psikus. Nie chcą chodzić ani wycieraczki, ani pompka spryskiwacza :confused:
Bezpieczniki całe, zwarcia żadnego nie spowodowałem. Aqu było odłączone przez dłuższy czas i nie pomogło. Po podłączeniu ryżowego AutoComa nic na temat usterki w obwodzie wycieraczek czy też pompki się nie pokazało.
Przekaźnik ? Tylko który ?? Dysponuje jedynie schematem od C-klasy W203, jednak różni się on od CLC (w CLC spryskiwacze są jedynie na przednią szybę).
Napięć na kostkach obecnie brak... Podejrzewam sklejony przekaźnik, tylko nie wiem który i tutaj pojawia się prośba.
Bezpieczników są trzy skrzynki. Na podszybiu pod pokrywą silnika, z lewej strony deski oraz jeden zespół bezpieczników z przekaźnikami jest jest w bagażniku.

Z góry serdeczne dzięki za pomoc.

Pozdro,
grzybol !

Do góry Bottom