• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes CLK W209 i pierwszy automat 2.7 CDI

Olaf7215

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Świecie
Siemanko, byłem dzisiaj oglądać swojego pierwszego mercedesa jak i pierwsze auto z automatem. Od razu po odpaleniu zauważyłem kapiący oring na pompie wtryskowej, ale sprzedający ma to jutro zrobić, bo już powoli się zapowietrzał i miał problem z odpaleniem za 2 czy 3 razem.
Silnik to 2.7 CDI z automatem i tu jest problem.. Auto z komisu, to olej pewnie cholera wie kiedy wymieniany.
Zmianiłem sobie biegi od P do D i czuć bujnięcie/szarpnięcie auta podczas zmiany. Niestety nie wiem gdzie szukać problemu.

Olaf7215

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Świecie
A ja tylko zadałem pytanie, bo po prostu nie znam się na dany temat. Po co są takie fora?

Wyciek z pompy zrobiony, oring wymieniony, dodatkowo naprawił sprzedający panel klimatyzacji.
Jutro będe jechał go oglądać i zobaczę czy poduszki są całe, bo może to powodować szarpnięcia :)

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Siemanko, byłem dzisiaj oglądać swojego pierwszego mercedesa jak i pierwsze auto z automatem. Od razu po odpaleniu zauważyłem kapiący oring na pompie wtryskowej, ale sprzedający ma to jutro zrobić, bo już powoli się zapowietrzał i miał problem z odpaleniem za 2 czy 3 razem.
Silnik to 2.7 CDI z automatem i tu jest problem.. Auto z komisu, to olej pewnie cholera wie kiedy wymieniany.
Zmianiłem sobie biegi od P do D i czuć bujnięcie/szarpnięcie auta podczas zmiany. Niestety nie wiem gdzie szukać problemu.
Hmmm pierwszy samochód i od razu Merc,
ja to zaczynałem od malucha którego tjuningowałem planując głowicę że nie było kanałów odprowadzających spaliny, odchudzałem na tokarce koło zamachowe i szalałem z młotem na pieńku z resorem oraz z kątówką w sprężynach, a amory znajomy mi tak utwardził że jeździłem jak taczką. KJS też zaliczyłem parę razy ale babrałem się w smarze po okcie.
Fajne czasy echhh,
a teraz młodzik do komisu po pierwszy wózek zapłaci czapkę monet, drugą zostawi u mechaników ale koniecznie poprzedzi to zapytaniem w internetach o "Od razu po odpaleniu zauważyłem kapiący oring na pompie wtryskowej"
że wytłumaczcie mi bo naprawiam samochody ponad 30 wiosen i nie spotkałem się z "kapiącym oringiem" ???? :D

Olaf7215

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Świecie
Hmmm pierwszy samochód i od razu Merc,
ja to zaczynałem od malucha którego tjuningowałem planując głowicę że nie było kanałów odprowadzających spaliny, odchudzałem na tokarce koło zamachowe i szalałem z młotem na pieńku z resorem oraz z kątówką w sprężynach, a amory znajomy mi tak utwardził że jeździłem jak taczką. KJS też zaliczyłem parę razy ale babrałem się w smarze po okcie.
Fajne czasy echhh,
a teraz młodzik do komisu po pierwszy wózek zapłaci czapkę monet, drugą zostawi u mechaników ale koniecznie poprzedzi to zapytaniem w internetach o "Od razu po odpaleniu zauważyłem kapiący oring na pompie wtryskowej"
że wytłumaczcie mi bo naprawiam samochody ponad 30 wiosen i nie spotkałem się z "kapiącym oringiem" ???? :D

Źle zrozumiałeś.. To moje 4 auto :D
Mercedesa kupiłem i jadę go dzisiaj odebrać..
Sprzedający wymienił oring, klocki tył i baterię w kluczyku. :)

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Źle zrozumiałeś.. To moje 4 auto :D
Mercedesa kupiłem i jadę go dzisiaj odebrać..
Sprzedający wymienił oring, klocki tył i baterię w kluczyku. :)
Suuuper będziesz jeździł Mercem, też kiedyś byłem fanem samochodów spod znaku gwiazdy i nawet parę ich miałem, chyba z siedem sztuk różnych zaczynając od W115 poprzez W208 a skończywszy na C124.
Ale o gustach się nie dyskutuje więc dobrej jazdy bo bez gwiazdy nie ma jazdy ;D

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
tam nie ma oring, tylko kompletne zestawy naprawcze.
wyciek paliwa z pompy, to raczej krzywa sekcja, najczęściej ta po stronie kierowcy i paliwo se kapie na pasek, i se ten pasek potem spada. jeśli ktoś wcisnął zwykły, deko grubszy oring, to na chwile pomoże.
generalnie czeka cię naprawa pompy.

Po co są takie fora?

należy się 5zł. tylko nie mów sprzedającemu kto ci to napisał.

Ostatnia edycja:

Olaf7215

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Świecie
Pierwsze przejechane 10 km i nie jest źle.. pierwszy automat mój i ten strach, że auto zgaśnie przy skrzyżowaniu :D

Problem taki, że trzyma lewy tylny zacisk albo ręczny, bo piszczy jak cholera i grzeje tarcze :D

Olaf7215

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Świecie
Haa! U tu się myliłem! Nie była to wina klocków ani zacisku. Wróciłem szpilki w piaste i kręcę i słucham i piszczy, aż uszy bolą.. i bez klocków i z klockami. No nic, odkrecam zacisk i ściągam tarcze. Jedna ze sprężyn na okładzinach spadła i o coś szlifowała. Założona i wszystko gra i buczy :)

Olej wymieniony dzisiaj. Jestem pod wrażeniem, że 18 letnie auto pod spodem może być tak ładnie zachowane. Zero rdzy, nawet ma częściach zawieszenia. O dziwo, zero wycieków, silnik suchy :)
Został mi olej do wymiany w skrzyni

Do góry Bottom