• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes VITO 638 2,2 CDI

Markek

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Sikólka
Witam
Mam pytanie może jest ktoś, kto robił polerkę samochodu. Lakier jest w dobrym stanie, ale w nie, których miejscach są małe ryski. Chodzi mi czy muszę spolerować papierem 2000 cały samochód czy tylko tam gdzie są małe ryski. Znajomy mówił, że poleruje się papierem cały samochód a ja myślę, że wystarczy tylko tam gdzie są ryski.

Markek

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Sikólka
Jest kilka rys ale też myślę że to bez sensu polerować całe auto papierem.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Ja używam zwykłej pasty polerskiej Tempo,rewelacyjny efekt,do takich zadań posiadam również zdecydowanie droższą pastę w płynie Liqui Moly,podobny efekt,papierem ściernym w tym wypadku potraktować można całe czoło ale nie auto.

Markek

Gaduła
Punktów
0
Miasto
Sikólka
Dzięki za info jeszcze nic nie robiłem z powodu braku czasu ale zabiorę się na dniach. Kupiłem wcześniej 3 zestawy pasy BOLL teraz nie wiem co robić czy kupić Liqui Moly czy zostać przy tym BOLL

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
dasz rade boll, chyba że masz za dużo kasy to kup liqui, a 3m jeszcze lepszy itp.
powodzenia

Krzychu973

Uczestnik
Punktów
7
Miasto
Pabianice
Jak rysa głębsza to samą pastą powodzenia rzycze, wycina się ryse papierem na twardym padzie, a pastą to się usuwa rysy po papierze czy paznokciach w koło klamek.

Do góry Bottom