• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

MERCEDES W203 1,8 163KM

erwaw

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warminsko-mazurskie
Witam forumowiczów
Wszystkiego NAJ.... w Nowym Roku

Mam dziwny błąd , może ktoś naprowadzi o co chodzi......
  • P2046
  • Czujnik temperatury środka redukcyjnego - okresowe przerwanie obwodu prądowego

Z góry dziękuję za każdą informację.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
winetoo pytasz, jak byś nie wiedział czym diagnozują... tym- 8b98e269-fe1f-4b5e-86a3-124122796000.jpg :p:D

zeusik

Początkujący
Punktów
1
Jest i Pan WooDoo. Rozbawiasz tymi zartami dzieci?

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Pytam bo ja kiedyś po diagnozie uniwersałem trzy dni się z jednym sprajtem molestowałem. Zanim udało mi się zinterpretować opis błędu.

Ostatnia edycja:

zeusik

Początkujący
Punktów
1
zeusik- ty zamiast pisać debilizmy po forach to byś się lepiej chwycił za podręcznik do nauki zawodu mechanik samochodowy i poczytał trochę... to może nie miał byś problemów z rozpoznawaniem podzespołów w aucie...:facepalm: bo o zasadzie działania nie masz co marzyć...:rolleyes:
https://forum-mechanika.pl/threads/pękający-przewód-paliwowy-golf-4-1-4-16v.57439/
Brawo umiesz zalinkowac do innego tematu Podziw. A co to ma wspolnego z tym tematem, te twoje wysmiewcze odpowiedzi. Powiedz mi szczerze, jak pomogly one autorowi tematu?

Nawet kajtek ktory nie rozroznil przewodu olejowego od paliwowego wiecej wniosl do tego tematu niz Ty . AHHAHAHAHAHAAH :D :D :D :D :D :D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Powiedz mi szczerze, jak pomogly one autorowi tematu?
zeusik podaj adres swego grajdołu... to ci podeślę tego klienta... widzę, że jesteś nie byle jaki fachura, to może mu ogarniesz temat...:D

zeusik

Początkujący
Punktów
1
zeusik podaj adres swego grajdołu... to ci podeślę tego klienta... widzę, że jesteś nie byle jaki fachura, to może mu ogarniesz temat...:D
Nie musze, podsunalem mu podpowiedz juz na samym poczatku tematu. A Ciebie mama nie wola przypadkiem na obiad? :D

erwaw

Początkujący
Punktów
0
Miasto
warminsko-mazurskie
Witam ponownie.
Zastanawiał mnie bardzo opis BŁĘDU i nie bardzo wiem dalej jak to się ma do usterki.
Czym odczytałem błędy pewnie nie ma większego znaczenia, odczytany błąd ma opis z AUTODATY, a również i mój sprzęt odczytał taki sam opis błędu.
Ten opis który jest w linku w tłumaczeniu TRANSLATOREM tłumaczy dokładnie bez sensu tak jak i opis błędu.
CYTAT:
Ten diagnostyczny kod usterki (DTC) jest ogólnym kodem układu napędowego i dotyczy wielu pojazdów OBD-II (od 1996 r.). Dotyczy to między innymi pojazdów Mercedesa, Sprintera, Forda, GMC, Chevroleta itp. Chociaż ogólne, dokładne kroki naprawy mogą się różnić w zależności od roku, marki, modelu i konfiguracji układu napędowego. Zapisany kod P2046 oznacza, że moduł sterujący zespołu napędowego (PCM) wykrył stopień napięcia w obwodzie czujnika temperatury reduktora, który jest poza normalnymi oczekiwanymi parametrami. Kod ten jest prezentowany wyłącznie w pojazdach z czysto palącym się silnikiem Diesla.

Read more at: https://www.obd-codes.com/p2046
Copyright OBD-Codes.com

Akurat ja mam silnik benzynowy a nie diesla.
Powiem tylko tyle, że wymiana SONDY przed katalizatorem załatwiła sprawę, błędu nie ma silnik pracuje normalnie /wcześniej też niby pracował normalnie ale zapalał sie CHECK/. Auto to benzyna bez gazu.
Dziękuję za odpowiedzi i porady.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam.

Do góry Bottom