Witam ponownie.
Zastanawiał mnie bardzo opis BŁĘDU i nie bardzo wiem dalej jak to się ma do usterki.
Czym odczytałem błędy pewnie nie ma większego znaczenia, odczytany błąd ma opis z AUTODATY, a również i mój sprzęt odczytał taki sam opis błędu.
Ten opis który jest w linku w tłumaczeniu TRANSLATOREM tłumaczy dokładnie bez sensu tak jak i opis błędu.
CYTAT:
Ten diagnostyczny kod usterki (DTC) jest ogólnym kodem układu napędowego i dotyczy wielu pojazdów OBD-II (od 1996 r.). Dotyczy to między innymi pojazdów Mercedesa, Sprintera, Forda, GMC, Chevroleta itp. Chociaż ogólne, dokładne kroki naprawy mogą się różnić w zależności od roku, marki, modelu i konfiguracji układu napędowego. Zapisany kod P2046 oznacza, że moduł sterujący zespołu napędowego (PCM)
wykrył stopień napięcia w obwodzie czujnika temperatury reduktora, który jest poza normalnymi oczekiwanymi parametrami. Kod ten jest prezentowany wyłącznie w pojazdach z czysto palącym się silnikiem Diesla.
Read more at:
https://www.obd-codes.com/p2046
Copyright OBD-Codes.com
Akurat ja mam silnik benzynowy a nie diesla.
Powiem tylko tyle, że wymiana SONDY przed katalizatorem załatwiła sprawę, błędu nie ma silnik pracuje normalnie /wcześniej też niby pracował normalnie ale zapalał sie CHECK/. Auto to benzyna bez gazu.
Dziękuję za odpowiedzi i porady.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam.