• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mercedes w203 2.0 benzyna problem z nierówną pracą silnika

Punktów
0
Miasto
Rawa Mazowiecka
Witam, mam duży problem z mb cklasa w203. Przywlekł klient do mnie to na lawecie. Przy próbie odpalenia nie było efektu. Sprawdziłem ciśnienie na listwie paliwowej było 0. Ktoś źle zmontował filtr paliwa, zrobiłem jak się należało. Auto odpaliło lecz bardzo nie równo pracuje, strzela w kolektor i bardzo czuć nie przepaloną benzynę. Ciśnienie na listwie 3,5bar, rozrząd sprawdzony, świece mocno okopcone lecz iskra jest. Ciśnienie na cylindrach 12-13 bar. Dolot cały szczelny (zdjęty z auta i sprawdzony), gaz był to też odpiąłem go całkowicie. na komputerze pokazuje tylko wypadanie zapłonów, ale nie wydaje mi się żeby to była przyczyna takiego zachowania silnika. Czy ma ktoś jakąś wskazówkę co jeszcze mogę zrobić? miał ktoś podobny problem?

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
może byc to wlaśnie przyczyną , to wypadanie masz na wszystkich cylindrach , cewki sprawdzaleś

Punktów
0
Miasto
Rawa Mazowiecka
cewek nie mam na podmiankę ale jak tylko go odpalę to przez chwile chodzi równo, dopiero po 4-5 sek. zaczyna go mocno pobierać.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
to wypadanie zapłonu masz na wszystkich garach.

sprawdz na których i zamień je miejscami , podłącz tester i zobacz czy wypadanie jest na tym samym cylindrze .

Ostatnia edycja:
Punktów
0
Miasto
Rawa Mazowiecka
tester pokazywał, że na czwartym. zmieniłem i świece i cewkę z 4 na 1 ale nadal jest problem z 4. jutro może się postaram pożyczyć StarDiagnoze do MB bo mam autocoma

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
1- wejsz w obd i zobacz korekty
2- jak był na LPG moze miec wypalone gniazdo
3- zrobić nastawy podstawowe
4- parametry sondy lambda i inne , nie tylko kody błędów

Do góry Bottom