tomiGX9090
Początkujący
Witam wszystkich mechaniorów! Od Maja jestem szczęsliwym posiadaczem mojej gwiazki. Od tamtej pory nic a nic się nie dzialo. Palilem jechałem i tyle. Ostatnio zaczęła się dyskoteka. Masa błędów na kompie ABS potem ESP nastepnie EPC a na koniec na czerwono zapala się Cooling Stop . Engine off. Samochód wyłącza turbine i jezdze jak kiedyś moja 190 czyli bez mocy. Zaznaczam że mam manuala . Oleje wymienione. Opony wyważone , wszystkie 4 te same. Stany plynów idealne. Aku oryginalne Mercedesa Bosch ale trochę ma chyba lat. Jutro sprawdze jego stan czy trzyma prąd na postoju. Czy ktoś mi pomoże? za tydzień mam zaplanowany wyjazd w gory i chce pojechać bez stresu!
Sorki za brak polskich znaków
Pozdrawiam
Tomasz
Sorki za brak polskich znaków
Pozdrawiam
Tomasz

. Teraz tak, nie ma własciwie mozliwosci aby na blacie było widoczne ESP, ABS, a SD pokazał tylko bład radio/audio, no nie wybacz ale nie chce mi sie wierzyc. Jesli chodzi o ich usuniecie to najpierw dobrze by było sprawdzic dlaczego sie pojawiły, bo po to sa błędy, ich opisy itp zeby zdiagnozowac i naprawic, a nie usunąć.... Idąc dalej komunikat na desce to cooling stop czy coolant stop/engine off ewentualnie visit worhshop?? Zostaje albo wrózenie albo jeszcze raz poprawna diagnostyka najlepiej na SD.
mam nadzieję że pojadę w spokoju i bez stresu. dziękuję za pomoc Panowie. pozdrawiam!