• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mercedes w211 3.0 V6 benzyna

danielsorbian

Początkujący
Punktów
1
Potrzebuje pomocy Mercedes w211 3.0 V6 samochód po jakimś czasie zapala check. Silnik pracuje wzorowo cały czas. Kod błędów P0746 i P0750. Samochód ma usunięte i wykodowane klapki w kolektorze. Pod SD w parametrach pokazuje dwie pierwsze świece które mają bardzo mały zakres pracy. Wymienione na używane dalej to samo. Czyszczona przepustnica i przepływka.
Zdjęcie błędów

Załączniki

• 20240415_171853.jpg
    20240415_171853.jpg
    3,9 MB · Wyświetleń: 25

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
Załóż nowe świece. Sprawdź aparat zapłonowy.

danielsorbian

Początkujący
Punktów
1
Dziękuję wam za pomoc. Dowiedziałem się żeby nie używać używanych prezerwatyw, że jak stać mnie na konia to i musi mnie być stać na owies, żebym sprawdził aparat zapłonowy w v6 i że po usunięciu i wykodowaniu klap wykastrowałem samochód. Gdzie w bmw i mercedesie jest to nagminne i nie zmienia to w ogóle pracy silnika, czy mocy. Samochód jeździ tak samo jak wcześniej. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za wskazówki od razu zabieram się do pracy

Alpari

SuperMechanior
Punktów
160
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
Nie oczekujesz pomocy tylko gotowej odpowiedzi co się stało. Nie chce Ci się nawet w wyszukiwarkę wpisać kodu błędu, a wiele osób opisuje co może powodować taki błąd i co najlepiej sprawdzić. I gdybyś napisał co posprawdzałeś (a niestety jest tego sporo) to wtedy ktoś może podać jakiś swój pomysł co można jeszcze zrobić/sprawdzić.

przykład co zrobić w przypadku takiego błędu

Więc zrób sobie checklistę co posprawdzać i działaj

carniski1

SuperMechanior
Punktów
-142
Bo ja bardzo lubię aparaty zapłonowe
Automatyczne połączenie postów:

A nowoczesna elektronika taka jak cewki zapłonowe doprowadza mnie do szału

Do góry Bottom