• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Meriva skrzynia biegów

Sebol999

Początkujący
Punktów
0
O co w tym chodzi, gdy ruszam to wszystkie biegi wchodzą gładko a gdy chcę zredukować z trójki na dwójke to mi odbija na luz i dopiero przy minimalnej prędkości wchodzi ta dwójka i jedynka.. To jest jakaś blokada czy co, często aż mi głupio jechać bo walcze z tą gałką by wbić tą dwójkę na zakręcie a za mną już auta stoją i czasem gdy chcę zredukować na jedynke to słychać jakby coś zacierało sie tam

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Musisz zrobić tak: rozpędź się na najwyższym biegu do 100 km/h, a następnie wrzuć bieg z oznaczeniem na gałce R... może nie chcieć wejść, ale go zmuś... to powinno pomóc na problemy z wrzucaniem 2...:p:D

Sebol999

Początkujący
Punktów
0
Bo nie rozumiem z jakiej racji gdy wbijam bieg na wyższe to wszystko jest ok a gdy redukuje z 3 na 2 to mi odbija i muszę wrzucić jedynkę i dopiero potem dwójkę, sprzęgło mam wcisniete na max więc o coś innego chodzi

Proszę o poważne odpowiedzi, pytam również poważnie jakkolwiek to brzmi, mam dopiero 20 lat i nie jestem aż tak ogarnięty w tym a ciekawi mnie co może być przyczyną

Ostatnia edycja:

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
199
Miasto
Lublin
Jedź do serwisu po oryginalny olej i zmień. Nic innego tam nie zalewaj oprócz ori.

Do góry Bottom