Witam walczę z takim samochodem jak Mini One 1.6 benzyna z 2002r. Przyjechało ponieważ raz wspomaganie działało raz nie. Wspomaganie jest tu hydrauliczno elektrycznie. (pompa jest zasilana elektrycznie nie z paska) do pompy dochodzą dwie kostki jedna z dwoma grubymi pinami (zasilanie silnika pompy) sprawdzone mocną żarówką jest. Druga kostka do sterownika 3 piny. I tu był problem jeden pin zgnity i zaśniedziałe piny. Byłem pewien że tu jest przyczyna.Wymieniona kostka na nową i druga pompa (używana) wszystko złożone brak wspomagania,po kilku minutach pracy silnika zaczeło działać wspomaganie. Lecz po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu już nie zadziałało. I jestem w kropce czy to coś z kablami czy ta druga pompa jest uszkodzona. Patrząc na schemat elektryczny kostki gdzie są trzy piny. 1 pin plus po zapłonie, 2 pin alternator i tablica przyrządów 3 pin gniazdo diagnostyczne. Wie ktoś jak sprawdzić ten sygnał z alternatora, tablicy przyrządów. I trzeci pin do gniazda diagnostycznego. Pierwszy sprawdziłem zasilanie do sterownika dochodzi lecz nie wiem jakie napięcia powinny być na pozostałych. Oczywiście żaden komputer się nie komunikuje i nie można odczytać błędów.