• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

mobilny warsztat

Boogdaan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
krk
Szukam osób, które mają podobny problem do mnie i które w jakiś cudowny owy problem rozwiązały.
Otóż
Mieszkam w domu dwurodzinnym, na wspólnej posesji stoją garaże, w jednym z nich kiedyś prowadziłem mechanikę, po czym sprawy się skomplikowały i niestety sąsiad zaczął kopać pode mną dołki do tego stopnia, że musiałem działalność zamknąć. Garaż był nie przekształcony pod działalność i w tym momencie bez jego zgody go nie przekształcę. Jesteśmy na etapie zniesienia współwłasności i dopiero po tym będę mógł dysponować garażem. I mam plan taki iż otworzę mobilny warsztat z dojazdem do klienta, czy ktoś miał z tym styczność czy ktoś z was miał taki problem jak ja i czy mając taki mobilny warsztat napotkam na jakieś problemy o których jeszcze nie wiem.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Kolega z forum PogotowieSamochodoweUK działał kilka lat na warsztacie mobilnym więc w pierwszej kolejności do niego uderzaj ;) na forum też troche było. Podobno rejestrujesz działalnosc na pkd 45.20z z dopiskiem warsztat mobilny.

Boogdaan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
krk
dzięki dzięki, oczywiście napisałem zanim forum przeszukałem ;]

Boogdaan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
krk
A może ktoś mi jeszcze powiedzieć jak załatwić sprawę ze zużytymi olejami? czy od klientów brać jakieś oświadczenia, że oni sami sobie zabezpieczą zużyty olej czy w jakiś inny sposób? chciałbym być pod każdym względem kryty, bo mam debila sąsiada i napewno będzie szukał co gdzie zgłosić.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
482
Miasto
Józefów
Niestety olej i inne materiały typu płyny, filtry oleju powietrza raczej musisz sam zadbać czyli podpisać z odpowiednią firmą umowę lub zobowiązanie i sam im oddawać i płacić za utylizację. I oczywiście papierologia tzn. karty przekazania odpadu i sprawozdania do wojewody ty wysyłasz.

Boogdaan

Początkujący
Punktów
0
Miasto
krk
czy ktoś z wam wie może czy taki mobilny warsztat trzeba zgłaszać do gminy lub mieć jakieś pozwolenie?

Do góry Bottom