• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moc kluczy pneumatycznych

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
ale jakie one mają zużycie powietrza. podłączyłem sprężarkę i przetestowałem hazet'a i jest zajebisty :) na 6.2 bar'a pracuje dużo lepiej niż mój stary na 8 ...
za 800zł można kupić z nasadkami które normalnie kosztują 160zł a są git :)

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Tak,dość dużo potrafią zeżreć,producent podaje 450-480l/min.Ale prawda jest taka,że w rzeczywistości nie ma tragedi :D na kompresorze 50l bijącym do 8 barów mozna tym pracować.

P

PogotowieSamochodoweUK

No ja mam 350L obecnie, ale obawiam sie ze chyba weze mam za cienkie bo tylko 10 czy nawet 8mm. Myslalem zeby zrobic instalacje 15mm na stale na sciany. Poprawi to wydajnosc ukladu?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
No ja mam 350L obecnie, ale obawiam sie ze chyba weze mam za cienkie bo tylko 10 czy nawet 8mm. Myslalem zeby zrobic instalacje 15mm na stale na sciany. Poprawi to wydajnosc ukladu?
mamy dwa węże jeden cieńszy drugi grubszy i jest różnica jak pneumatykiem walczysz, to tak jak z kablami rozruchowymi im grubsze tym lepsze

P

PogotowieSamochodoweUK

Czyli zostaje robic weze samemu bo w sklepach na 10mm jest koniec wyboru, a widze ze pasowalo by 15-18mm miec najlepiej.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Średnica węża ma bardzo duże znaczenie dla uderzenia pneumata,ja mam przewód o średnicy 15mm-w środku ma 10mm,samoróbka-przewód techniczny zbrojony i szybkozłączki na opaski,teraz widze,że jeszcze lepiej byłoby,gdyby w środku miał 13mm

P

PogotowieSamochodoweUK

A da sie dostac weze takie ze 20 bar 15mm w srodku czy tegos takiego nie ma?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
na pewno można musiałbys poszukać węża zbrojonego

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
13 mm w srodku spokojnie dostaniesz,wiekszym problemem sa potem króćce szybkozlaczek.Przecietny przewód igielitowy zbrojony ma atest do 10 barów.

wojkan0407

Nowy
Punktów
0
Mial ktos doczynienia z kluczami RODCRAFT, widzialem taki model RC2202 lekki ma moc 610Nm. prosze o opinie o tej firmie

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Panowie widzę, że ćwieczycie już ten temat od jakiegoś czasu dlatego podłącze się tutaj z bezposrednim pytaniem - który klucz brać?
Moje wymagania: odkręca śruby kół pasowych bez zająknięcia, jest tani i bez zbędnych dodatków typu nasadki. Widziałem wcześniej dyziek podał link do Scorpio - jak nic innego nie zaproponujecie to jego bede brał, dobry wybór?

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Ja na prawde nie narzekam ;] przewód 10mm w srodku,na kompresorze 8 barow,odkreca wszystko bez zająknięcia.Ja akurat mam Yato (kupione okazyjnie),ale Scorpio to dokładnie to samo,oczywiscie zdarzy sie czasem,że podda sie przy jakiejs bardzo dowalonej nakrętce (np.przy odkrecaniu przegubu gdy 2 metrowa rurka wymięka),ale to sie zdarza bardzo bardzo rzadko :)
Mój egzemplarz Yato ma już kilka lat na karku (plastik z czerwonego wyblakł na pomarańczowy),ale nadal tłucze bardzo dobrze,na wrzecionie zero luzów.
Ja moge polecić,klucz jest bardzo lekki,zmiana obrotów jest wygodna,dobrze leży w ręce. Ktoś pisał na forum,że według testów nowe Scorpio/Yato ma ok 950Nm w rzeczywistości (przy ciśnieniu 6.2)

P

PogotowieSamochodoweUK

Misiek odkrecales juz jakies sanie albo przegub zewnetrzny w VAG?

P

PogotowieSamochodoweUK

To w takim razie biere go;) Mi bardziej pasi ten niebieski aldo czy jak mu tam bo ma walizke I nasadki wiec wszystko w jednym porzadku bede mial. Na regale.

Do góry Bottom