• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moc kluczy pneumatycznych

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
ja CP i ingersolla katuje na 8bar i jeszcze chodza przez 2 lata tylko oleju pilnuje co by mialy dobre smarownie

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
z czasem jest to szkodliwe :) wiem po znajomym i jego pneumatykach bo ciśnienie ma ustawione na 10 a spada minimum do 7 ma wtedy klucz dobrego kopa ale po czasie w kwadracie z zużycia wypadają dźióry a używa pneumatyków yato fakt faktem że przy takim ciśnieniu jeden się skończył po 5 latach a drugi jeszcze chodzi

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Przez pięć lat to zarobił tyle na siebie że można kupić kilka nowych :)

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
ja wiem, ale on wychodzi z takiego założenia że nie kosztowały wiele więc lepiej kupić nowe a stare zostawić na części

Pawe188

Nowy
Punktów
0
Witam.Chciałbym prosić o opinie w sprawie klucza model BETA 1927P 1750Nm ktoś nim pracował jest taki mocny jak podaje producent jaki wytrzymały pod względem awaryjności.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
zgodze sie kolego z toba tylko nieraz koszt naprawy przekracza nowego o czasie nie wspomne
zgadza się :) ale chodzi mi o to ze wolę kupić firmową tanszą używkę niż chińczyka, bo w środku wszystko się w nich wybija, a o częściach zamiennych nie wspomnę, do firmówek częsci masz, a naprawa pneumatyka mi osobiście dużo czasu nie zabiera, bo to proste jak konstrukcja cepa

witold1970

Gaduła
Punktów
2
Miasto
przemysl
zgadza się :) ale chodzi mi o to ze wolę kupić firmową tanszą używkę niż chińczyka, bo w środku wszystko się w nich wybija, a o częściach zamiennych nie wspomnę, do firmówek częsci masz, a naprawa pneumatyka mi osobiście dużo czasu nie zabiera, bo to proste jak konstrukcja cepa
tu sie zgodze wszystko robią w chinach tylko za ile i jaki materiał tu wybierasz,nawet mietka tam robią
a teraz to tak wszystko robia ze konczy sie gwarancja i szlak trafia

Piotr_mechanika

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam Wszystkich,
Przez wiele lat prowadzę warsztat i wiele kluczy udarowych miałem w użytkowaniu, Yato, Beta, King Tony, M7 nawet Hazet i Chicago Pneumatics. Hazet i CP dają radę, nie powiem, ale np Yato to totalna porażka. Ciężki, głośny i się psuje. Ostatnio kupiłem klucz udarowy japoński firmy SP Tools. Jest super cichy, waży poniżej 1kg, mocny, mały i ma amortyzację drgań, dzięki czemu 800 Nm możemy jedną ręką przenieść na śrubę. Nie wiem czy jest sens kupować chinola za 400-500 zł, jak za 700 zł mamy mega super komfortowy klucz robiony przez Japończyków a to zupełnie inna jakość wykonania. Sprzedawca mówił że mają klucz udarowy ich firmy u nich na warsztacie i działa u nich 20 lat. A no i nie oszukują jak inne firmy z momentem obrotowym, faktycznie mają tyle ile podają. Jak coś to na Krasnobrodzkiej mają przedstawiciela bo to nowa firma w Polsce.
Pozdrowienia!

Do góry Bottom