• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moje Audi A4 B5

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Dałem za to audi 500 euro:D jeszcze ma katalizator, silnik dymił na niebiesko, kto zgadnie co to może być i ile może kosztować naprawa ?

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
302
Miasto
Rakszawa
Pierścionki pewnie. Drugie pińcet i masz perełkę od Niemca za cenę wywoławczą 10 koła peelenów.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Arni kuźwa no nie wierzę, następne "kółeczka" na warsztacie???
:D Dawca nie dawca ale bandzior;)
Automatyczne połączenie postów:

Arni kuźwa no nie wierzę, następne "kółeczka" na warsztacie???
:D Dawca nie dawca ale bandzior;)
Zebym w Volvo nie siedział to kupiłbym jakieś audi tylko od ciebie

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
ja bym z niej zrobił biorcę. takiego koloru już nie trafisz- bywają audice: szare, czarne, wiśniowe (to chyba się nazywało fioletowy wenecki). ale zielona to niespotykana.

Do krisa na remont chemiczny :D

taa, teca 2000 :)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ

silnik się popsuł

Nie będę was trzymać w niepewności, przyczyną dymienia był nadmiar oleju :D ktoś nalał do silnika 8 litrów, tyle spuściłem z miski i do tego 0.5 litra z coolera i 0.5 z filtra czyli razem 9, wpierw spuściłem 4.5 wlałem 0.5 nafty, pochodził trochę no i świeży olej i filtr i gitara, jeszcze podejrzewam że trzeba mienić uszczelkę kapy zaworowej i tą po środku między świecami bo coś ciężko odpala i zapłony wypadają albo świece się zalepiły olejem

zielona to niespotykana.
Kolega z którym to to przywiozłem to samo mi mówi ale jest jeden problem, nie podoba mnie się ten kolor no i przede wszystkim moja audi a4 to moja miłość :joyful:

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
Kolega z którym to to przywiozłem to samo mi mówi ale jest jeden problem, nie podoba mnie się ten kolor no i przede wszystkim moja audi a4 to moja miłość :joyful:

no to pozamieniaj graty. co lepsze do siebie, co mniej lepsze do zielonki.
a później wystaw na allegro - obowiązkowo jako aukcję. z opisem w stylu: otrzymałem w spadku po dziadku.
następnie szybciutko rozpisz się na kilku forach audi- maniaków, że ktoś nieświadomy wartości sprzedaje białego kruka, czyli zieloną audicę. stan: prawie nóFka,

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
no to pozamieniaj graty. co lepsze do siebie, co mniej lepsze do zielonki.
a później wystaw na allegro - obowiązkowo jako aukcję. z opisem w stylu: otrzymałem w spadku po dziadku.
następnie szybciutko rozpisz się na kilku forach audi- maniaków, że ktoś nieświadomy wartości sprzedaje białego kruka, czyli zieloną audicę. stan: prawie nóFka,
Kurde ja go chcę tu ubić shlachten :) a ludzie mnie nakłaniają do uratowania kolejnego grata :D i jak tu nie zbierać i kolekcjonować...

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Ja będąc u Niemca na przełomie września/października, wyłapałem coś takiego, praktycznie na dwóch osiedlowych uliczkach, jeszcze do dzisiaj śnią mi się po nocach :) Tak ładnego passata to nie widziałem u Nas od dobrych 10 lat :)

Załączniki

• furki.jpg
    furki.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 12

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Ja będąc u Niemca na przełomie września/października, wyłapałem coś takiego, praktycznie na dwóch osiedlowych uliczkach, jeszcze do dzisiaj śnią mi się po nocach :) Tak ładnego passata to nie widziałem u Nas od dobrych 10 lat :)
Można trafić okazje i warto brać póki są bo u nas zazwyczaj to tylko podrutowane

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Te to już są klasykami i tam w DE (ceny dużo wyższe niż u Nas). Ostatnio siostra kupiła w polsce auto i pojechała Nim do DE :D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ

nanab

SuperMechanior
Punktów
478
Miasto
Bydgoszcz
Co sie dziwicie jak u nich 15letni samochod to juz zabytek, a u nas 20letni to po prostu przecietny samochod do jezdzenia.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
W zachodnich Niemczech faktycznie większość aut ma poniżej 10 lat, natomiast im bliżej wschodu tym te auta podobniejsze do naszych ( mówię z perspektywy tego co widziałem na autostradach).

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
W zachodnich Niemczech faktycznie większość aut ma poniżej 10 lat, natomiast im bliżej wschodu tym te auta podobniejsze do naszych ( mówię z perspektywy tego co widziałem na autostradach).
Najlepsze egzemplarze są blisko granicy ze Szwajcarią

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Cholera podłączyłem generator dymu do groszka i wyszła nieszczelność rury łączącej lewą i prawą stronę układu turbo, problem w tym że to jest element pasa przedniego:D no nic będzie dodatkowa misja podczas przekładki

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Niby te Niemcy takie mądre IMG_20231109_143648.jpg
A jednak nie do końca IMG_20231109_143701.jpg

Do góry Bottom