• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mondeo mk3 2.0 benzyna szarpie po wymianie termostatu

Adam.mk3

Początkujący
Punktów
0
Witam na forum po długiej przerwie. Kupiłem samochód Ford mondeo mk 3 2006r. 2.0 Benzyna 145 km z LPG samochód nie łapał temperatury roboczej o czym sprzedający mnie poinformował, oprócz tego autko dobrze jeździło nie szarpało odpalało bez problemu. Pojechałem do mechanika diagnoza termostat do wymiany. Termostat został wymieniony razem z płynem chłodnicy. Przy pierwszym odpaleniu około 3 godzin od naprawy od razu po odpaleniu obroty strasznie skakały góra dół więc go zgasiłem, po czym zapaliłem ponownie i było wszystko okej. Dzisiaj rano chciałem go odpalić na zimnym zaskoczył ale od razu zgasł. Odpaliłem drugi raz zapalił ale obroty były nie równe, nie tak bardzo jak za poprzednim razem ale jednak. Bardzo proszę o poradę co się mogło stać podczas tej naprawy ew. Od czego zacząć poszukiwanie usterki. Pozdrawiem

Adam.mk3

Początkujący
Punktów
0
Pytałem mówił że wczoraj mógł poszarpac bo mogło się zebrać powietrze w układzie po wymianie płynu dzisiaj jeszcze nie dzwonilem do niego

Do góry Bottom