• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mondeo mk3 2.0 tdci

Pelikanek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Przedecz
Witam.
Posiadam Forda Mondeo Mk3 2.0 tdci.
Mam problem z silnikiem.
Wtryski, pompa paliwowa po regeneracji. Wymienione czujniki położenia wałka rozrządu i wału.
Sprawdzony na komputerze. Brak błędów.
Teraz przejdę do problemu.
Po odpalenie nie wchodzi od razu na obroty. 2-3 sekundy i jest ok. Delikatny stukot na wolnych obrotach, nie zawsze. Jak jest rozgrzany problem z odpaleniem. Długo trzeba przytrzymać na rozruszniku i bardzo powoli wchodzi na obroty. Nie czuję spadku mocy. Czasami zapala się spiralka po odpaleniu a czasami podczas jazdy, ale nie ma żadnego błedu.
Wymieniełem również czujnik wysokiego ciśnienia ale wtedy cały czas mruga spirala i samochód nie odpala.

Proszę o pomoc albo naprowadzenie mnie na post, który może już poruszał dany temat.
Dziękuję

Lepper

SuperMechanior
Punktów
28
Witam.
Posiadam Forda Mondeo Mk3 2.0 tdci.
Mam problem z silnikiem.
Wtryski, pompa paliwowa po regeneracji. Wymienione czujniki położenia wałka rozrządu i wału.
Sprawdzony na komputerze. Brak błędów.
Teraz przejdę do problemu.
Po odpalenie nie wchodzi od razu na obroty. 2-3 sekundy i jest ok. Delikatny stukot na wolnych obrotach, nie zawsze. Jak jest rozgrzany problem z odpaleniem. Długo trzeba przytrzymać na rozruszniku i bardzo powoli wchodzi na obroty. Nie czuję spadku mocy. Czasami zapala się spiralka po odpaleniu a czasami podczas jazdy, ale nie ma żadnego błedu.
Wymieniełem również czujnik wysokiego ciśnienia ale wtedy cały czas mruga spirala i samochód nie odpala.

Proszę o pomoc albo naprowadzenie mnie na post, który może już poruszał dany temat.
Dziękuję
Panie ogolnie to szkoda kasy inwestowac w to auto.Ile ono warte jak sprawne 2tys.zl?ile Pan juz w nie wlozyl?Ja jak widze forda na delphi (do 2005r) to pytam klienta czy to mu sie oplaci robic.Regeneracja wtryskow pompy i robota wyniosa wiecej niz auto jest warte.

Do góry Bottom