• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mondeo mk4 podczas jazdy ściąga w prawo

maciekx23

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Witam, mam dosyć poważny problem z Mondeo mk4, podczas jazdy mocno ściaga w prawo. Została uistawiona geometria dwa razy, zawieszenie ok, nowe opony, brak pomysło co to może być, prośba o pomoc

maxbu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
5
przezuc kola zprawej na lewo albo osiami zamien. nie patrz ze nowe opony.jak zbierznośc jest dobrze ustawiona to tylko opony. miałem tak nie raz i przy nowych kapciach

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
No i teraz się zgadza. Mnie w Toyocie nauczyli jak demontować sanki żeby po ponownym założeniu było OK.

ethan

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Wrocław
Jechać ustawić geometrie, tak żeby zgadzał się kąty pochylenia kół i wyprzedzenia sworznia zwrotnicy
Ktoś ogarnięty to zrobi, a nie tylko ustawoenie zbieżności kół

atarilol

Nowy
Punktów
0
A więc, z rurki 20mm dorobiłem sobie piny, w odległości około 10cm nawinąłem taśmę żeby było około 24mm, jedną strona pasowała a w drugiej niestety nie, po przesunięciu sanek z lewej strony do tyłu pojechałem na geometrię i kąty PK z przodu się wyrównały, wcześniej było -0.40 vs -1.00, teraz jest -0.50 vs -0.58. Oraz duża poprawa w ściąganiu.

Do góry Bottom