• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Mondeo mk4

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Kalisz
Witam. Robił ktoś z was przeróbkę zwykłego radia na wyświetlacz z nawigacją. Radio w fordzie ma kodowany Vin? Kabel do anteny?

_MarSs_

Początkujący
Punktów
0
Jeśli jeszcze szukasz, to ja zmieniłem 5 lat temu radio CD6000 na stację multimedialną z nawigacją, kamerą, BT, itd. Wymiana jest bez większych problemów. Ja wyciąłem kawałek tego plastiku za radiem, bo nie mieściły mi się kable.
Działa sterowanie z kierownicy, antena, ogólnie polecam.

stylsc

Nowy
Punktów
0
Miasto
Gdańsk
www.stylsc.pl
Od 4 lat mam MK4, w którym poprzedni właściciel też przeprowadził taką operację. Coś nie poszło mu jednak do końca, bo z każdym wyłączeniem silniki rozkodowują się wszystkie zaprogramowane stacje radiowe. Poza tym wszystko działa idealnie, sterowanie z kierownicy itp. Ktoś ma pomysł jak dojść do źródła problemu rozkodowywanych stacji? W okolicy niestety deficyt specjalistów, do których mógłbym się udać...

_MarSs_

Początkujący
Punktów
0
Pewnie przejściówka ISO-Ford została źle skonfigurowana. Tam są 2 przewody czerwony i żółty, które trzeba poprawnie podłączyć. U mnie musiałem zmienić je miejscami.
Na obudowie radia jest zwykle napisane który przewód do czego podłączyć.
Ten z ikoną akumulatora trzeba tak podłączyć żeby cały czas było na nim napięcie.
W MK4 to częsty błąd, bo po wyjęciu kluczyka w obwodzie odbiorników wewnętrznych (np. gnieździe zapalniczki) jest podtrzymywane zasilanie przez kilkanaście minut i ludzie mylą to z ACC.

Muminek

SuperMechanior
Punktów
71
Od 4 lat mam MK4, w którym poprzedni właściciel też przeprowadził taką operację. Coś nie poszło mu jednak do końca, bo z każdym wyłączeniem silniki rozkodowują się wszystkie zaprogramowane stacje radiowe. Poza tym wszystko działa idealnie, sterowanie z kierownicy itp. Ktoś ma pomysł jak dojść do źródła problemu rozkodowywanych stacji? W okolicy niestety deficyt specjalistów, do których mógłbym się udać...
jest niepodłączone podtrzymanie zasilania na pamięć ( żółty przewód bodajże) ,przekręcając kluczyk w stacyjce możesz odcinać zasilanie główne (wyłączać radio) ale zasilanie na pamięci powinno być cały czas- no chyba ze zdemontujesz aku.

Do góry Bottom