• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Moto-moto.net

Ironlead

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
I ludzie potem czytają szukając opinii takie głupoty jak wyżej, sprawa Panie nickel została załatwiona góra 5 minut po poście od ms-serwis. Warsztat ms-serwis nie korzysta w własnej woli z naszego programu, nie dlatego że coś mu nie działa. Z Panem Michał_1977 też usiłowałem się skontaktować, ale nie odbierał cały piątek telefonów ode mnie ani nie odezwał się na PW. To jak ja mam Wam pomóc? Jak ktoś potrzebuje kodów do programu albo chce przedłużyć ważność konta online (nieodpłatnie) to niech się do mnie odezwie, a nie wylewa żale na forum. Żadnych abonamentów u nas nie ma. Na tyle ile mam kompetencji to zawsze chętnie pomagam klientom.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
674
Miasto
WLKP
Widze ze trzeba wam wejsc na ambicje i dobiero prubujecie sie kontaktowac z klijentami.

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
I ludzie potem czytają szukając opinii takie głupoty jak wyżej, sprawa Panie nickel została załatwiona góra 5 minut po poście od ms-serwis. Warsztat ms-serwis nie korzysta w własnej woli z naszego programu, nie dlatego że coś mu nie działa. Z Panem Michał_1977 też usiłowałem się skontaktować, ale nie odbierał cały piątek telefonów ode mnie ani nie odezwał się na PW. To jak ja mam Wam pomóc? Jak ktoś potrzebuje kodów do programu albo chce przedłużyć ważność konta online (nieodpłatnie) to niech się do mnie odezwie, a nie wylewa żale na forum. Żadnych abonamentów u nas nie ma. Na tyle ile mam kompetencji to zawsze chętnie pomagam klientom.
I, że niby ten program działa, obsługa jest si i nie ładujecie ludzi w...?

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
674
Miasto
WLKP
Panie ironlead,jak bys pracował ponad 30 lat w elektronice i miał do czynienia z róznymi programami ze schematami wymieniając chocby Toleranc Date, Autodate ,HGS Data,Alldata,ESI, ELSA to bys mógł ocenic co są warte wasze schematy.Dla takiego amatora co zaczyna robic starsze samochody w garazu to by mu wystarczyły a nie dla nas gdzie jeszcze są luki ze schematami w Autodacie czy Toleranc Dacie,Alldacie,HGS-Dacie.

Ironlead

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
I, że niby ten program działa, obsługa jest si i nie ładujecie ludzi w...?
Program działa zarówno w wersji online jak i offline. Program jest pisany w Java Script, jeśli komuś sypią się dziwne błędy przy instalacji to ma problem ze swoim sprzętem. Na płycie są zresztą dołączone komponenty Windows jeśli ktoś nie ma ich zainstalowanych u siebie. Program jest ok, dla przeciętnego warsztatu wystarczy, dane takie jak: dane techniczne z momentami dokręceń, klimą i klasyfikacją olejową oraz geometria jest do 2016 roku, praktycznie wszystkie marki i modele. To Wy tworzycie jakąś dziwną aurę wokół naszych programów wymyślając cuda na kiju i stawiając się w roli forumowych wyroczni wymyślacie 1000 powodów dla których nie należy kupować naszych programów. Nikt Wam nie obiecuje, że będzie w programie dosłownie wszystko. Całe szczęście, że właściciele firm w większości mają swój rozum i słuchają jedynie samych siebie odnośnie prowadzenia biznesu bo inaczej pewnie by już upadli. Moje konto na forum jest już ponad rok, jak ktoś ma sprawę do załatwienia jest tam kontakt telefoniczny do mnie. Można się skontaktować ze mną, chętnie pomogę. Pogódźcie się z tym w końcu, że mamy wolny rynek i każdy może zadecydować czy chce program za 249 zł czy za 2500 zł/rok.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
674
Miasto
WLKP
Jak bys porobił nowe fury chociaz z miesiac to bys wiedział z czego korzystac do pracy.Napisałem przeciez wyrazie ze to jest program do ludzi co robią czasami jakis samochód i to rocznikowo starszy.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
żebędzie w programiedosłowniewszystko

Ale w ten sposób nakręcacie warsztaty w których trzeba później uzupełniać wiedzę za dodatkowe np 700zł bo jednak nie wszystko jest. Dla tego opinia jest taka a nie inna.

A

Anonymous123

Warsztat ms-serwis nie korzysta w własnej woli z naszego programu, nie dlatego że coś mu nie działa.
To czysta prawda ale nie korzystam dla tego, ze tam nic nie ma przydatnego dla mojego profilu działalności a skoro jest to program dla mechaników a nie korzystam to znaczy, ze jest to program dla amatorów. Faktury nie otrzymałem dalej a to tez wyklucza korzystanie z programu w legalnym warsztacie a szef waszej firmy to jakis nie normalny człowiek skoro ma w dupie wystawianie faktur. Róbcie tak dalej a us zrobi z tym porządek.

• Lubię to!
Punktów: MTM

automichal

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Końskie
Witam , specjalnie dla tego tematu założyłem konto .Chciałbym wyrazić opinie na temat tego programu i firmy. Dostałem telefon od call center (ta firma też tym się zajmuje) dokładnie od Pani .Zaoferowała mi niesamowity program dla mechaników , blacharzy( dlatego się skusiłem bo zajmuje sie blacharstwem) elektroników sam. Pani czarowała że ten program podbił targi w Poznaniu że ludzie się wręcz bili o ich produkt że sprzedawali drożej niż przez internet itd itd , po kilkudziesieciu minutach skusiłem się na ten program , Pani zaoferowała mi że może to być na pendrive lub na płycie wziąłem pendrive . Na zakończenie rozmowy Pani powiedziała że po odebraniu paczki dzwoni do mnie żeby się dowiedzieć czy program jest ok i wogóle a jeśli nie to mogę zwrócić. I teraz sie zaczyna najlepsze ...Odebrałem program instalacja to śmiech 30 min czekania żeby się włączyla instalacja uff udało się zainstalowałem po męczarni uruchamiam podekstycowany iiii du*a program to jednym słowem porażka brak jest około 40% a może i wiecej bazy danych tych co mi tak obiecywano... z nerwami dzwonię na podane numery w opakowaniu płyty ...(płyty a prosiłem pendrive...) i tu już osiągam nerwy jak gotująca się woda w czajniku buham parą uszami gdyż na żaden numer nie mogę dodzwonić się a Pani która tak mi obiecywała że zadzwoni i wogóle nie dzwoni ani jej numer z którego dzwoniła już nie istnieje... nerwy szukam numeru na stronie producenta a tam brak kontaktu.. szukam i znalazłem ten temat i ten przedstawiciel podał nr wyżej do siebie dzwonie i zero dogadania jakbym rozmawiał z człowiekiem z innej planety powiedziałem że chce zwrócić ten produkt bo nie jestem wogóle zadowolony , że to szajs Pan w/w mówi że on tym sie nie zajmuję że mnie nie obsługiwał , nie mogę zwrócić itd i się rozłączył ... porażka nie odbierał ode mnie wysłałem sms że rozmowy mam nagrane i tego nie zostawie tak Pan chyba sie wytstraszył bo zgłosił to chyba gdzieś albo walił scieme z kolegą bo ktoś do mnie zadzwonił z innego nr przedstawił się że jest przedstawicielem tej firmy i że jak chcę zwrócić to mam odesłać na ten adres co był na kopercie więc tak zrobiłęm i po tygodniu czekania nic zero napisałem maila do tego Pana (co tu na forum sie udzielał wyżej broniąc tej firmy..) , że ja czekam na pieniądze i zadzwonił do mnie że prosze wysłać nr przesyłki a przesyłka była już pod tym adresem dwa dni wcześniej .. do Pana zadzwoniłem że paczka jest u nich i proszę oddać pieniadze na konto co wpisałem na kartce z paczką Pan odpowiedział że przekazał szefowi i że ma odzwonić do mnie uufff i zakończenie iii wiecie co nie nie odzwonił nikt nikt nie przerosił nikt mi pieniedzy nie oddał . Także do wszystkich którzy dostali oferte od tej firmy nie bierzcie ich produktu bo to porażka porażka do kwadratu moim zdaniem to jest firma co chyba jeden gość to handluje (Pan wyżej ironlead) a wziął kolegów żeby wrazie czego dzwonili z innych numerów . Porażka jeszcze raz mają klientów w poważaniu

ps. faktura jest na firme w czechach więc widać że sciema.
przepraszam za chaos w mojej wypowiedzi ale jak tylko pomyśle o tej firmie oszustów to mnie nerwy takie biorą ...Czekam nadal na moje pieniądze..

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Nie rozumiem, pani oferuje
niesamowity program dla mechaników , blacharzy
, a Ci się nie zapala czerwona lampka, że to może być przekręt:rolleyes::bored:
To skwituję to tak: ,,chytry dwa razy traci,,:meh: i dupa boli...:p:D

automichal

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Końskie
Niestety traci traci ale mam nadzieje ze tą opinie przeczyta potencjalny kupiec I odpusci szybko .

Ironlead

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
Miałem się już nie udzielać tutaj, bo ja wiem swoje, Wy swoje, ale aż nie mogę się powstrzymać. Panie automichal, to ze mną Pan rozmawiał telefonicznie. Przyznam, że ciężko się czyta to co Pan napisał, ale ogólny sens oczywiście się sprowadza do rzekomego "oszustwa" bo jakże mogłoby być inaczej. Dostał Pan cegłę? Nie. Firma zarejestrowana w Czechach to oszustwo czy "ściema"? Nie, wiele rodaków ma firmę za granicą i nie ma w tym niczego niezwykłego. Polski adres do biura jest podany w paczce. Zapomniał Pan wspomieć na początku, że zanim ktoś Panu "wcisnął" nasz program przez telefon to sam Pan złożył zamówienie przez sklep internetowy na naszej stronie (w marcu) a potem się grzecznie z tego wymiksował. Mamy demo dla potencjalnych klientów, wystarczy telemarketera o to poprosić. Tak ciężko? Reklama jest dźwignią handlu, może w XXI wieku pora to już zrozumieć.
Oprócz płyty DVD/Pendriva z danymi dajemy też kartkę z loginem i hasłem do konta online na moto-moto.net. I to w wersji online są głównie nowsze samochody do 2016 roku o czym ponad 90% mechaników nie ma pojęcia, bo się nie logują! I potem się czyta takie kłamliwe bzdety, że nic tam nie ma! Napisałem już wcześniej po co podaję tu na forum kontakt do siebie (np. nieodpłatne przedłużenie konta online), nie ma tam słowa o jakichś zwrotach bo ja się tym naprawdę nie zajmuję, więc sprawę przekazałem dalej do szefa firmy. Z tego co się orientuję to kupując towar na f-VAT firma nie jest konsumenetem i nie ma prawa 14 dniowego zwrotu! Jak ktoś nie wierzy niech sobie na sprawdzi na googlach, więc o jakich zwrotach towaru rozmawiamy? Resztę zarzutów wobec mnie zostawię bez komentarza, bo to jakaś masakra. Jakby firma była oszustem, to chyba nie udzielałaby się tu na forum, zgadza się? Jeśli ktoś oczekuje nie wiadomo jakiego "full wypasu" za 249 zł, to są inne i droższe programy.
A normalnych, rzetelnych klientów zapraszam nadal do kontaktu ze mną.

ps. Ja nie nie jestem właścicielem firmy, tylko jednym z telemarketerów w firmie. Moja pomoc dla klientów jest moją inicjatywą, bo lubię to co robię.

Ostatnia edycja:

automichal

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Końskie
Czekałem na tego człowieka ktory kocha swoja prace tak ze broni firmy po internetach:) po pierwsze zamawiając wasz produkt zapytałem czy mogę na paragon bez faktury Pani odpowiedz ,,oczywiscie ze tak " tak ze juz jest pierwszy machloj bo jesli nie sprzedajwcie na paragon a tylko fv to juz powinna powiedziec ze nie niestety albo zadzwonic ze nie ma takiej mozliwosci , niestety tego nie zrobila . Drugie miala tak zadzwonic jak odbiore paczke I zainstaluje sprawdze bo oczywiscie przy wciskaniu mi waszego bubla zapytalem czy moge zwrocic Pani ,,tak " a zaznaczam ze cgciale. Paragon dla normalnego konsumenta I ta Pani sie zgodzila na ten paragon ... Trzecie tak byl login zalogowalem I szczerxe mowiac nie poprawilo to mojej opini na temat tego programu , ze niby co tam jest jakies dane kòł , czy gdzie sa jakieś biezpieczniki bo tylko tyle macie do nowszych aut mam tu wrzucac zdjecia ? Jak ktos robi stare auta to może sobie to kupić.. a ich ubywa w naszym kraju powoli .
Po czwarte ja zaplacilem 299 nie wiem skad teraz 249 chyba nagle promocje robicie zeby podratowac sytuacje .
Po piate numery podane w opakowaniu plyty do kontaktu to tez sciema dzwonisz dzwonisz I nic jeden numer wogole brak sygnalu a drugi dzwonisz dzwonisz I tak maja cie w du...

I tak o to szkoda czasu na ten program nawet te 299 czy teraz 249

Po zalogowaniu na moj login nie ma tam rozrzadow juz niestery do tych aut do 2016..-:D tylko pierdoly o zabkach sa tam
Takze panowie nie polecam :)
Teraz tylko moge jedynie sie smiac zostaje z tego zalosnego programu , zrobili mnie w bambuko trudno odrobie jakos te strate 299zl bo jak widac do oddawania hajsu nie sa tacy szybcy jak do brania;)

Ostatnia edycja:

Ironlead

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
Niech Pan sobie prześledzi moje posty, widzi Pan tam gdzieś cenę 299 zł? Nie muszę podratowywać żadnych sytuacji, żeby sprzedawać "nagle" za 249 zł, bo tak było cały czas. Być może nabywał Pan program w wersji z testerem diagnostycznym, stąd ta kwota. Za 299 zł jest też od lata pakiet 2moto+Ironlead+MotorRAD.
Rozrządy są tylko na płycie, nie ma ich online. Zapewne Pan mi nie uwierzy, ale wielu mechaników bierze nasz program choćby ze względu na same dane diagnostyczne z momentami dokręceń. A tych nie brakuje, bo są naprawdę do 2016 roku, trzeba tylko chcieć wejść. Rozmawiam z wieloma mechanikami dziennie i wiem co na co dzień się w warsztatach najbardziej przydaje. Jak ktoś zna wartość pieniądza, to nabycie naszego programu nie będzie problemem dla żadnego warsztatu. Małe niedogodności są wliczone w cenę i większość mechaników od razu sobie to kalkuluje w głowie, zamiast robić tzw "shitstorm" w necie bo nie ma jakiegoś modelu.
Moi klienci, którzy kupują ode mnie są zadowoleni, bo wiedzą co dokładnie kupują.

do oddawania hajsu nie sa tacy szybcy jak do brania;)
Co za hipokryzja. Dobrze, że Wy jesteście tacy dobroduszni i jeszcze dokładacie do interesu byleby klient był zadowolony. Wystarczy sobie obejrzeć "Będzie Pan zadowolony" a wszystko będzie jasne :)

Ostatnia edycja:

automichal

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Końskie
Nie chce mi sie juz ciagnac tematu nie jestem jedynym klientem nie zadowolonym mam nadzieje ze potecjalny klient nie wezmie nic od was . Pozdro

Ironlead

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Mysłowice
mam nadzieje ze potecjalny klient nie wezmie nic od was

Tak się właśnie opłaca być dobrym dla ludzi w tym kraju. Wyłazi typowe "polactwo". Nie omieszkam sobie przypomnieć o Pana nadziei np. w sytuacji gdy któryś z mechaników zadzwoni do mnie po schemat blacharski do tylko 1 auta, bo nie będzie kupował całego programu dla 1 samochodu. Takich telefonów mam całkiem sporo i do tej pory nie odmawiałem. Teraz się to zmieni.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Tak się właśnie opłaca być dobrym dla ludzi w tym kraju. Wyłazi typowe "polactwo". Nie omieszkam sobie przypomnieć o Pana nadziei np. w sytuacji gdy któryś z mechaników zadzwoni do mnie po schemat blacharski do tylko 1 auta, bo nie będzie kupował całego programu dla 1 samochodu. Takich telefonów mam całkiem sporo i do tej pory nie odmawiałem. Teraz się to zmieni.
Dobra, dobra... Teraz do rzeczy - jak pan może to wrzuć pan screeny z 3 losowo wybranych rozrządów z tego programiku. Niech to będą auta grupy PSA, VAG i np coś z Japonii.... Celowo nie piszę marek aby pan nie podejrzewał, że chcę to dla siebie bo akurat mi brakuje danych... (jak mi brakuje danych to mi ludzie z tego forum pomagają)... Chciałbym zobaczyć jak to wygląda na własne oczy - im jak to się ma do AD, Vivid ew. TD...

Niech Pan sobie prześledzi moje posty, widzi Pan tam gdzieś cenę 299 zł? Nie muszę podratowywać żadnych sytuacji, żeby sprzedawać "nagle" za 249 zł, bo tak było cały czas. Być może nabywał Pan program w wersji z testerem diagnostycznym, stąd ta kwota. Za 299 zł jest też od lata pakiet 2moto+Ironlead+MotorRAD.
Jak pańska wypowiedź się ma do tego co macie na stronie...???
ironlead.png

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom