• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Motul

Fan 4oo

Nowy
Punktów
0
Miasto
Sosnowiec
faniczterechkolek.com.pl
stosowałem tylko i wyłącznie w motocyklach i uważam że idealnie się tam nadaje, co do auta myślę że będzie podobnie. Ja ogólnie jestem zdania że teraz jest wiele marek produkuje olej o wysokich właściwościach, technologie są bardzo zaawansowane w tym temacie.

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Własnie chcę z castrola na motul zmienić w motorze i tak się zastanowiłem jak by to chodziło w aucie.

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
wydaje mi się że w tym ori są węższe cyfry 8100 i napis motul jakiś troszkę inny. Ale sprzedający na alledrogo może dać zdjęcie nie podrabianego a wysłać inny, wniosek kupić w sklepie ale nie wiem czy u mnie znajdę taki. Może znajdę jakiegoś dystrybutora w necie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
jesli faktycznie ori różni się od podróby tym napisem to na aledrogo co drugi to podróba (poszukałem z ciekawości) :p
Słuchaj Trebor zadzwoniłem do kumpla w sklepie motoryzacyjnym u mnie i jakby co to on ma takie oleje w ofercie, a ponadto twierdzi że te oleje są z górnej półki i innych nie używa w swoich samochodach, twierdzi też że te oleje mają bardzo szeroki zakres parametrów np. mają w ofercie olej 0W/20 którego nie ma żadny inny producent.

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
motulfake03.jpg motulfake04.jpg motulfake06.jpg

Problem dotyczy wielu produktów nie tylko tego / ale są rzeczy gdzie można mieć to gdzieś w wypadku oleju nie zaryzykował bym lania do swego harysia lub jeep-ka oleju z oliwek :D

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
A ja wam panowie powiem że oryginalny Oplowski olej do skrzyni jest bardzo dobry.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
zadzwoniłem chwilę temu i kumpel już skonczył prace ale tak orientacyjnie 1l kosztuje ok. 45 zl

P

PogotowieSamochodoweUK

Ja bylem fanatykiem Motula do czasu zalania Mobila;) To tyle ode mnie.A serwisuje swoje auta co 5-6 tys km. Obecnie juz 2gi raz wlalem mobila, na koniec grudnia szykuje sie kolejna wymiana. Motul lubi znikac tak jak castrol.
Problem z motulem jest taki ze trzeba go kupowac z francji od producenta bo nawet w sklepach w PL moga miec podrobki, chyba ze w sieciowkach to wtedy wiadomo ze kupili od producenta a nie hurtowni.

maniek222

Początkujący
Punktów
0
witam mam pytanie czy jak u siebie w vw golf 4 1.8 benzyna 1,5 roku temu wymienilem plyn chlodzacy i teraz bylem zmuszony wymienic go jeszcze raz czy nic sie nie uszkodzi w aucie

P

PogotowieSamochodoweUK

No i znowu jestem fanatykiem Motula, owszem znika, ale w -20 auto odpala na dotyk. Mobila pokochalem do czesu jak nastalo -7 i zaczol strasznie kleic silnik po 2 dniach nie odpalania.

maniek222

Początkujący
Punktów
0
dzieki sliczne za odpowiedz jeszcze jedno pytanko jak wymienialem plyn za pierwszym razem spuscilem bo byl zalany jakis zielony przyokazji wymienialem termostat to z bloku wylecialo tez sporo plynu zalalem nowy G12 i teraz jak wymienialem jeszcze raz i tez wymienialem taki kruciec od wezy i jeszcze bylo tego plynu troche to z bloku i zalalem ten sam plyn G12 czy jak troszke sie wymieszal z tym zielonym bo na pewno troszke go tam zostalo czy wszystko bedzie o.k.

maniek222

Początkujący
Punktów
0
kolo 1 litra zostalo gdzies tam tego zielonego a przy wymianie co teraz wymienialem weszlo mi G12 okolo 4 litrow czy wszystko bedzie o.k pozdrawiam I Wesolych Swiat dla wszystkich.

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
kolo 1 litra zostalo gdzies tam tego zielonego a przy wymianie co teraz wymienialem weszlo mi G12 okolo 4 litrow czy wszystko bedzie o.k pozdrawiam I Wesolych Swiat dla wszystkich.
Płyn G12 jest płynem bez krzemowym na bazie glikolu, jeżeli zostało Ci troszkę starego a też był na bazie glikolu nic się nie stanie. Myślę, że zalałeś Płyn a nie Koncentrat?

maniek222

Początkujący
Punktów
0
nie wiem czy tamten plyn byl na bazie glikolu ale G12 kupilem juz rozrobiony nie zalalem samego koncentratu ten co kupilem to rozrobiony jest z woda demineralizowana do minus 35 tak mi powiedziano nie kupywalem go gdzies w markecie tylko tam gdzie zajmuja sie wymiana oleji nabijaniem klim itp 0

maniek222

Początkujący
Punktów
0
po wymianie kompletnego rozrzadu i zalaniu za pierwszym razem nowego plynu a tego starego bylo duzo wiecej niz teraz co wymienialem i nic sie nie dzieje to mysle ze teraz tym bardziej sie nic nie bedzie dzialo?

Do góry Bottom