• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Na jaki olej przejść nie hydrokrak.

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
dobry z niego diler. dał darmową próbkę, uzależnił i teraz nie możesz żyć bez oleju od nich.

panowie, każdy chyba się domyślił, że to jest reklama. dość inteligentna, ale jednak reklama.

tak więc brawo wy!!!
Nie dał za darmo? Chyba sobie żartujesz. Normalnie za niego zapłaciłem.

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Aaa reklama? Hahah, dopiero teraz doczytałem. No cóż widać, nie można stosować czegoś czego nie stosują wszyscy dookoła bo od razu reklama.

Aa no bo może konto mam świeże? Tak mam świeże, bo czytam od dawna a zarejestrowałem się niedawno, bo chciałem się udzielić w tym wątku. No cóż

dobra ,pokazywał bo chciał sprzedac a jaka pewnosc masz ze te normy nie sa z ksiezyca???
stary to jest straszna odpowiedzialnosc auto za paseset tysiecy i lejesz mu cos czego nikt nie zna
wiesz albo jestes tak ufny albo .....
ok do starego łocha mozna nalac nawet z tesco ale nawet i tam sa oleje markowe a tu ? firma krzak
i co??? zapiep.....y dpf uwalone pompowtryski i kto bedzie placił przedstawiciel czy TY????
a czemu nie mozna znalezc nigdzie specyfikacji tego oleju ???
Ale skąd ja mam wiedzieć czemu nie można znaleźć? To już pytanie do producenta. Ja tylko wiem, że są nowi więc może dlatego? Ale nie mam pojęcia

No jak fabryka drukuje certyfikat i podspiuje się pod tym swoją nazwą to chyba mogłem im zaufać? Zresztą 5w40 zalałem do chyba jakiegoś BMW gdzie gość i tak szykował się na remont, a poźniej na tym oleju jeszcze jeździł i jeździł. Wiec żadne ryzyko. A reszty nie pamietam nawet gdzie zalałem

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
wiec ,panie kolego tadexo czy poprostu tedex gdzie i ten olej nie jest jakis dobry ja bym nie wszedł ;)

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
wiec ,panie kolego tadexo czy poprostu tedex gdzie i ten olej nie jest jakis dobry ja bym nie wszedł ;)
W co byś nie wszedł?

to inaczej, powiedz ile zarabiasz na tym oleju? może to rozjaśni nam temat.
Ile zarabiam? Kupuje go w tej samej praktycznie cenie co wczesniej w beczkach kupowałem Valvoline. A ile mam na beczce to już zostawie dla siebie, chyba nie jest to miejsca do chwalenia się takimi rzeczami.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
oj wiadomo w co :D:D:D:D:D:D:D
a tak serio ja wale duzo Castrola i mobila;) masa ludzi jezdzi na tym i naprawde jesli fabryka zaleca ja nie zmieniam
skoro klient jezdzi na x wiec wlewam x i juz ale jak juz pytaja to zalecam taki olej ze w razie nieszczescia kupi go na kazdej stacji benzynowej bo co sobie zycie utrudniac a tak beda w nocy dzwonic bo pojechał z kochanka do lasu i wraca a mu kontrolka mruga i trza dolac :D:D:D:D:D:D a tak spie spokojnie

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
No i spoko, każdy jest zadowolony. Kiedyś w Polsce też motul nie był znany a teraz, wielu uważa go za najlepszy. I tak samo można było powiedzieć, że jak ktoś X lat temu polecał Motula to na pewno robił mu reklamę. Nie po prostu ktoś go lał i polecał bo chciał a nie bo reklamował

Sorry ale jeśli ktoś uważa, ze ja tutaj zrobiłem reklamę temu olejowi to jest idiotą. Nawet słowem o nim nie wspomniałem, dopiero jak ktoś mnie o niego zapytał. Gdyby ten ktoś mnie nie zapytał nawet nie bylo rozmowy. A ze się tak potoczyła? No cóż to jest forum i to jest chyba najlepsze miejsce na wymianę doświadczeń, szczególnie na takim forum jak te. Ale jak widać sie myliłem, bo to że nie leje Castrola czy Motula już oznacza, że coś reklamuję, ehhh....

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
czasami tak bywa .;) masz racje wyszło jak wyszło jesli nie jestes to nie jestes ale jesli jestes to jestes:D:D:D:D:D
spoko ja nie jestem ;) teraz sie usmiechnij bo jestes w ukrytej kamerce :D:D

stary bo wyskoczyłes z czyms o czym prosty mechanik jak ja nie słyszał -inni takze i widzisz reakcje?????
postaw sie odwrotnie skoro robisz opony i nagle okazuje sie ze wikol jest takze do klejenia latek i co???;)

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
czasami tak bywa .;) masz racje wyszło jak wyszło jesli nie jestes to nie jestes ale jesli jestes to jestes:D:D:D:D:D
spoko ja nie jestem ;) teraz sie usmiechnij bo jestes w ukrytej kamerce :D:D
Nie no spoko, ja wszystko rozumiem. Po prostu uważałem, że na tym forum można wyrazić swoją opinię, bo po to jest te forum. Gdybym pisał, że leję Castrola to każdy by myślał, że to po prostu zwykły post, ale gdy polecam coś nietypowego to już od razu reklama. No poprostu bez sens. Ktoś mnie zapytał co leję to mu odpowiedziałem i tak wywiązała się rozmowa.

Najważniejsze, że ja jestem zadowolony z tego oleju, nikt nie musi mi wierzyć.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
wszystko mozesz .;) i to sie liczy zobaczymy jak silniki (zadna złosliwosc);)

basiura

Początkujący
Punktów
0
motulnie był znany

Jak nie był znany ,nie każdego na niego stać.
Bzdura, motul był znany tak, że znała go 1 osoba na 1000. Teraz go zna prawie każdy. Wiec kiedyś on po prostu był, ale na pewno nie mozna powiedzieć ze był znany. Znany jest teraz.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
motul to nic ale STP to było cos kiedys:D

panowie .o czym mowa były kiedys oleje jakie byly -a jakie w pewexie mozna bylo kupic???
wiec co o motulach czy innych jeszcze z 10 lat temu motul byl stricte do mazdy czy nie mam racji?
wiec bylo jak bylo

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
wszystko mozesz .;) i to sie liczy zobaczymy jak silniki (zadna złosliwosc);)
A dziękuj, na razie mają się świetnie i oby tak dalej, ale dobra muszę już zakończyć temat bo zaraz znowu ktoś przyjdzie i mnie posądzi o reklamę jakiegoś tam nieznanego PMO :D Bo przecież można polecać tylko Castrola, Mobila i Motula i takie tam :D

A co do motula nie jestem ekpsertem. Rzadko go zalewam, tylko wtedy jak naprawdę ktoś się uprze.

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
może nie zauważyłeś, ale to już się stało ;)
Ty nazywasz to reklamą a ja po prostu polecaniem go. Powtarzam po raz 3 chyba, że gdyby ktoś mnie o niego nie wypytywał to nie byłoby tematu. Ja sam tego tematu nie stworzyłem, więc dla mnie wszystko jest chyba jasne ;) A to co Ty sobie ubzdurałeś to już nie moja sprawa. Zapraszam do mojego warsztatu zobaczysz co zalewam i chętnie dam Ci porozmawiać z moimi klientami. To chyba najlepsza rekomendacja

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
brawo panowie brawo -castrola ,mobila ,czy motula nie reklamuje pytałes na czym pracuje ;)
nawet siebie nie reklamuje bo po co:D:D:D:D zwłaszcza tu na forum mechanikow -gdzie kazdy ma warsztat
a najlepsza reklama to chyba usmiech klienta :cool:

Do góry Bottom