• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Na jaki olej przejść nie hydrokrak.

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
brawo panowie brawo -castrola ,mobila ,czy motula nie reklamuje pytałes na czym pracuje ;)
nawet siebie nie reklamuje bo po co:D:D:D:D zwłaszcza tu na forum mechanikow -gdzie kazdy ma warsztat
a najlepsza reklama to chyba usmiech klienta :cool:
No ja już to mowiłem, że dla mnie liczy się to żeby klient był zadowolony a co za tym idzie do mnie wracał :D A co dałaby mi reklama oleju na forum? No własnie, nic :D

nomado

Gaduła
Punktów
15
Miasto
Zamienie
Panowie, wpiszcie sobie w wyszukiwarkę Luki-Oils i wyskoczy wam ich strona. Właściciel tej firmy Luki-Oils Profesional Motor Oil przez długi czas był dystrybutorem marki Valvoline na wschodnią Polskie ( siedziba firmy Biała Podlaska ) a od jakiegoś czasu sprzedaje olej pod własną marką. Czy olej dla niego robi Valvoline ( fabryka w Holandii) nie wiem, dystrybutor Valvoline który do mnie przyjeżdza ( pracował kiedyś dla tego Pana właśnie pod marką Valvoline) twierdzi, że nie.

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
No i jak się okazuje, jednak ktoś oprócz mnie też słyszał o tym oleju, więc może wcale nie jest taki nieznany wśród mechaników. Z tym, że pewnie znany tylko w pewnej części Polski.

A czy robi dla niego olej Valvoline to chyba faktycznie raczej nie, bo z tego co mówił mi przedstawiciel to jest holenderska fabryka ale niekoniecznie ta sama.

Ostatnia edycja:

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
sam widzisz jakas holenderska manufaktura tylko dla ....kogos tam wiec ....na dwoje babka wróżyła ;)(pewnie szukał bo nasze rozmowy go zaiteresowały :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D )
ale dosyc o tym oleju

nomado

Gaduła
Punktów
15
Miasto
Zamienie
Nie szukałem tylko brałem od niego olej jak jeszcze był dystrybutorem Valvoline ( teraz już nie biorę - jeśli olej się sprawdzi to kto wie- nie chcę być królikiem doświadczalnym tym bardziej, że nie chce zdradzić kto dla niego robi ten olej). Zostałem dalej przy Valvoline.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
czyli tajemniczy DON PEDRO hihihihi po co te tajemnice skoro sprzedaje cos dobrego( tak twierdzi ) wiec powinien powiedziec kto to robi a tak moze byc nawet z kruszwicy i kujawskiego nalejesz:eek::D:D:D:D:D

nomado

Gaduła
Punktów
15
Miasto
Zamienie
Dokładnie - nie chcesz powiedzieć kto to robi ( skoro twierdzisz, że jest dobry to chyba nie ma się czego bać ) to ja nie biorę oleju niewiadomego pochodzenia.

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Mi to wygląda na temat taki, jak w hipermarketach. Jakiś producent wyrobu X, dajmy na to czekolady, robi go pod swoją marką i pod marką marketu. W tym przypadku pewnie jest tak samo, to jest olej jakiegoś innego producenta, zalany do beczek "naszej" firmy. Skoro nie chcą powiedzieć kto to dla nich robi (bo to, że ktoś to robi już ustaliliśmy), to robi tą sprawę tylko bardziej podejrzaną :) Sądzę, że jak to by był np. valvo, to by to powiedzieli: "słuchaj, to to samo co valvoline, tylko tańsze, śmiało bierz" :)

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Mi to wygląda na temat taki, jak w hipermarketach. Jakiś producent wyrobu X, dajmy na to czekolady, robi go pod swoją marką i pod marką marketu. W tym przypadku pewnie jest tak samo, to jest olej jakiegoś innego producenta, zalany do beczek "naszej" firmy. Skoro nie chcą powiedzieć kto to dla nich robi (bo to, że ktoś to robi już ustaliliśmy), to robi tą sprawę tylko bardziej podejrzaną :) Sądzę, że jak to by był np. valvo, to by to powiedzieli: "słuchaj, to to samo co valvoline, tylko tańsze, śmiało bierz" :)
W tym, rzecz, że to nie jest tańsze od Valvo, tylko minimalnie droższe :D

No ale nie popadajmy w skrajność, ja zalałem go tyle, że gdyby było coś nie tak, na pewno miałbym chociaż jedną reklamację. A tutaj nic, zero. A klienci przyjeżdzają i z uśmiechem mi mówią, że chcą te PMO co ostatnio, więc ja nie wnikam kto im robi, ważne, że robi to dobrze :D

No ale dobra, koniec tematu. Najlepiej jak ktoś go kupi i sam przetestuje (tam ktoś na górze pisał, że chce kupic na test) i wtedy można rozmawiać. Bo takie gdybanie jest bezsensowne w sumie :) A może za jakiś czas więcej tutaj mechaników będzie mało coś do powiedzenia z doświadczenia :)

P.S Nawet jesli robi im Valvo to nie mogliby oficjalnie się przyznać, bo skoro to to samo, to zabraliby im część klientów.

Dokładnie - nie chcesz powiedzieć kto to robi ( skoro twierdzisz, że jest dobry to chyba nie ma się czego bać ) to ja nie biorę oleju niewiadomego pochodzenia.
Nie chce powiedzieć? Panie, ja poprostu nie wiem tego. To sprawa producenta, ja tylko wyrażam swoją opinie o tym oleju a to gdzie on jest robiony to proszę już do dystrybutora bądź producenta.

w.kaczmarek125

Początkujący
Punktów
1
Pany, zamówiłem kilka 4L baniek. I co do ceny to mają wyższe od Valvo a nie niższe. Nie wiem jak w cenach hurtowych, ale w detalu jest trochę drożej.

Jak mi przyjdzie to napiszę co i jak, ale to jak na nim chodzi silnik to trzeba będzie trochę poczekać, bo muszę znaleźć klienta, który zgodzi się zalać coś nowego :D

Aaa i jeszcze w srodę ma przyjechać do mnie ich przedstawiciel, więc wtedy wypytam o wszystko co się da, włacznie z dokładną informajcją o fabryce. Także jak się dowiem, to chętnie podziele się wiedzą :D

w.kaczmarek125

Początkujący
Punktów
1
A dziękuje przyda się :D Ale co, do odważnych świat należy, może za 5 lat będziemy się smiać z tej rozmowy, że nikt tego nie znał a teraz każdy to leje haha :D :D :D

W środę jak przedstawiciel przyjedzie to się okaże co w trawie piszczy :D :D :D :D :D :D

nomado

Gaduła
Punktów
15
Miasto
Zamienie
Nie chce powiedzieć? Panie, ja poprostu nie wiem tego. To sprawa producenta, ja tylko wyrażam swoją opinie o tym oleju a to gdzie on jest robiony to proszę już do dystrybutora bądź producenta.

To nie było do Ciebie kolego tylko odnośnie tego właśnie dystrybutora/producenta.

Do góry Bottom