Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Nie no złudzenie ale cylinder jest już błyszczący a ślady po honowaniu widać tylko miejscami. Silnik w środku jest mega czysty. Na liczniku niby 200tys km ale te cylindry... Oleju nie bierze prawie wcale. No i na napinaczu rozrządu został okolo 15mm do maksymalnego wysunięcia. No i silnik nigdy nie był rozbierany wcześniej
Przebieg jest znaczny, praktycznie nie ma już śladów po honowaniu cylindrów i są one mocno wypolerowane, obstawiam 400+, mogło by pomóc jeślibyś podał co to za auto.
To moja mazda a pracę jakie przy niej prowadzę to wymiana głowicy z uwagi na wypalone gniazda zaworowe.
100tys km zrobiłem osobiście i bardzo jestem ciekaw ile może mieć faktycznie przebiegu skoro większość rzeczy jest fabryczna (zawieszenie, silnik nigdy nie tozbierany).
A jak na kole nie ma punktu? Na żadnym. W dodatku nie ma też żadnego klina, ani na walkach ani na wale. Hmm ... Dodatkowo ogniwko idzie w stronę silnika... To jak kolego?