• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

nadmuch szyby przedniej volvo v40

kristinata

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Nowa Sol
Witam wszystkich i prosze o pomoc. Bardzo słabo działa nadmuch szyby przedniej .Wentylator dziala dobrzem, ale dopiero jak dam na full troche leci powietrze na szybę. Rozmawialem na ten temat z uzytkownikiem v40 i dowiedzialem sie ze prawdopodobnie nie trzyma uszczelka ktora znajduje sie gdzies na srodku pod szyba .Nie mam zielonego pojecia jak sie tam dostac,moze ktos juz takie cos robil prosze o pomoc. Z powazaniem kristinata.

BPbartek

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Kosmos
Kolego moze masz zapchany filtr kabinowy?????Sprwadz go

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
Witam wszystkich i prosze o pomoc. Bardzo słabo działa nadmuch szyby przedniej .Wentylator dziala dobrzem, ale dopiero jak dam na full troche leci powietrze na szybę. Rozmawialem na ten temat z uzytkownikiem v40 i dowiedzialem sie ze prawdopodobnie nie trzyma uszczelka ktora znajduje sie gdzies na srodku pod szyba .Nie mam zielonego pojecia jak sie tam dostac,moze ktos juz takie cos robil prosze o pomoc. Z powazaniem kristinata.

A jak ustawisz nadmuch na środek lub na nogi to dmucha dobrze?

janek9

Początkujący
Punktów
0
Tez zacząłbym od sprawdzenia filtry kabinowego. Bo aby dostać się do tej uszczelki to zapewno będziesz musiał się nieźle napocić głupio to robić niepotrzebnie

kristinata

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Nowa Sol
Witam kolegów, filtr kabinowy wymontowalem i w dalszym ciagu to samo.A co do porady obeliksaSP tez nie ma roznicy. Moze ktos mial podobny problem i wie jak sie zabrac do tego. Pozdrawiam wszystkich.

maciek volvo v40

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
hamburg
Witam ,ja właśnie miałem pytać o to samo kogoś kto ma volvo v40 bo właśnie też ostatnio się bawilem nawiewem i zauważyłem że jak dam nawiew tylko na szybę to bardzo słabo dmucha czy na 1 czy 2 czy3 pozycji czy na auto jest tak samo tylko ze jak dam na nogi czy na kabinę to dmucha normalnie ,i co to może być ,myślę że filter to chyba raczej nie,kto pomoże

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Wyjmij filtr na próbę i wtedy zobacz

Do góry Bottom