• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Najlepsze narzędzia dostępne na polskim rynku.

trąbka

Nowy
Punktów
0
Witam. Chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat najlepszej marki narzędzi dostępny na polskim rynku. Potrzebuję kupić na prezent zestaw grzechotek 1/2 oraz 1/4 cala plus nasadki. Poszukuję najlepszego zestawu pod względem jakości. Narzędzia marek Yato, Stanley czy Proline mnie nie interesują. Chodzi o najlepsze z najlepszych. Opcja dużo kluczy za mało kasy też mnie nie interesuje. Zestaw może być najbardziej podstawowy ale ma być najlepszy.

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Naprawiam auta ponad 40 lat i testowałem już wiele marek a więc dorzuce craftsmana z dożywotnią gwarancją producenta,oczywiscie mówimy o tych z USA bo jest masa podróbek z kraju który ma wielki mur.

Mordor

Gaduła
Punktów
21
I jeszcze nie zapominajmy o SNAP-ON tez są super.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Jeśli chodzi o 1/4 używam tego masę i taki środek cena / jakość to kingtony i faktycznie do tej pory nie musiałem skorzystać z dożywotniej gwarancji , No i maja maże ciekawego rozwiązań których nie spotkałem u konkurencji .

trąbka

Nowy
Punktów
0
Dziękuję Panowie za opinię. Będę wybierał coś z Hazeta lub Snap-ona

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Snap-On to na naszym rynku będzie chyba ciężko znaleźć.
Patrz aby tylko nie trafiły się klucze calowe bo to chyba klucze głównie na USA.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Wez takie ktore faktycznie maja gwarancja i jest sie do kogo z nia z wrocic.
Snap on tez wcale nie jest taki niezniszczalny czy facom.e

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Jeśli kupujesz po warsztat to tak jak napisał david2291 , kup u kogoś kto ma najbliżej przedstawicielstwo i faktycznie pozytywnie rozpatruje reklamacje . Ja zdecydowałem się na kingtony bo sprzedaje to hurtownia (elite) i jak miałem problem z pilnikiem który pękł wymienili od ręki .

Serwismiechów

SuperMechanior
Punktów
94
Te king tony z elit to tak na dwa razy.
Kupiłem w ciągu roku kilkanascie sztuk u nich i jedynie co mogę polecic to płasko oczkowe. Reszta to takie Yato z niebieskim paskiem ;)
Wiadomo produkcja w ChRL ale żeby cena poszła sporo w dół to bym przełknął.
Mam kilka dużych zestawów z przed 15 lat i to są klucze

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Ja też mam większość kluczy kingtony z przed 16 lat jak zakładałem warsztat teraz tylko dokupuje pojedyncze klucze jak cos zgubie :) , ale na pewno są dużo lepsze od yato .

Do góry Bottom