J
Jari76
Chciałem kupić nowe lub używki.Majster stwierdził że jest nie wiele rdzy na rancie i mówi że wytnie tą rdzę a od wewnętrznej strony wspawa blachę i wtedy szpachle i będzie git.Czy tak jest ok?To ma trochę potrzymać.

mów o nim po prostu druciaż, partacz itp.

Tak myślałem i też mu tak mówiłem Ale on twierdził że jak wytnie całą rdzę to nic nie wyjdzie.A ja na to czy to nie będzie pękać jak to będzie połatana blacha i tyle sxpachla na tym Ale coś tam pomruczał.Powiedz mu, że niech se łeb rozetnie, napcha gazet i zaszpachluje...
I nie tytułuj go majster, bo obrażasz prawdziwych fachowców...mów o nim po prostu druciaż, partacz itp.
To co ci ten partacz oferuje, to by ci wylazło po jednej zimie...![]()
To ma być zrobione dobrze i na długo i on sam wpadł na taki pomysł by wycinać spawać itd.Nie wiem czemuTo zależy jak długo chcesz pojeździć tym autem, już lepiej dla ciebie poszukać zdrowych używek, nawet w innym kolorze, pomalować i wytrzymają kilka lat, bo to ocynk, a jak pospawa to ropa wyjdzie, a jeszcze nie zrobi tego za darmo, także syma sumarum wyjdziesz na tym tak samo finansowo
Bo chce cię skroić z kasy...on sam wpadł na taki pomysł by wycinać spawać itd.Nie wiem czemu
a za rok i tak przyjedziesz jeszcze raz na to samo i znów cię skroi...

Czyli lepiej używki niż czarować to co jest?Bo chce cię skroić z kasy...a za rok i tak przyjedziesz jeszcze raz na to samo i znów cię skroi...
Lepiej zrób tak jak arni mówi...![]()
Dla niego lepiej żebyś jemu zapłacił kasę za drutowanie.Nie wiem czemu
dla ciebie lepiej poszukać używki orginalneMy ostatnio z kolegą malowaliśmy auto bez wyjmowania szyb, najlepiej mieć taką specjalną taśmę papierową do oklejania z taką grubszą tekturową krawedzią bo wtedy można ją wcisnąć pod uszczelki i dokładnie okleisz a tylne błotniki mozna pomalować ale to już jest zadanie dla dobrego lakiernika, trzeba dobrze zabezpieczyć blachę przed malowaniemA co zrobić jak jest na tylnym błotniku bąbel rdzy?
A całe auto prysnąć bez wnęk to jaki koszt?I czy szyby powinny być wyjęte czy nie?
A jakiś link do tej taśmyMy ostatnio z kolegą malowaliśmy auto bez wyjmowania szyb, najlepiej mieć taką specjalną taśmę papierową do oklejania z taką grubszą tekturową krawedzią bo wtedy można ją wcisnąć pod uszczelki i dokładnie okleisz a tylne błotniki mozna pomalować ale to już jest zadanie dla dobrego lakiernika, trzeba dobrze zabezpieczyć blachę przed malowaniem
Tu masz filmik jak tego się używa:A jakiś link do tej taśmy
Na razie szukam i do lifta są Ale do przed mało.Mam pytanie a te błotniki to przód?
Jak tak to z używki ori będzie ciężko znaleźć w a4 b5 przody gniły lepiej dobry zamiennik plus porządne zabezpieczenie.
Automatyczne połączenie postów:
A już pytałeś się czy ori czy zamiennik. Jak znalazłeś ori nowe to podeślij link do nich bo ja mam z przodu zamienniki chętnie bym takie sobie odłożył na zapas.
Mam pytanie a te błotniki to przód?
Jak tak to z używki ori będzie ciężko znaleźć w a4 b5 przody gniły lepiej dobry zamiennik plus porządne zabezpieczenie.
Automatyczne połączenie postów:
A już pytałeś się czy ori czy zamiennik. Jak znalazłeś ori nowe to podeślij link do nich bo ja mam z przodu zamienniki chętnie bym takie sobie odłożył na zapas.
Chcecie to wam sprzedam audi a4 b5 97 rok na niemieckich blachachNa razie szukam i do lifta są Ale do przed mało.
1.8 ADR w automacie, 143000 km przebiegu będziecie mogli odłożyć sobie na zapas wszystko
blacha zdrowa jak w 3latku, za 2000złArni co ty w cenie złomu sprzedajesz?Chcecie to wam sprzedam audi a4 b5 97 rok na niemieckich blachach1.8 ADR w automacie, 143000 km przebiegu będziecie mogli odłożyć sobie na zapas wszystko
blacha zdrowa jak w 3latku, za 2000zł
po ile kg teraz idzie +1zł?Te audice tyle kosztująArni co ty w cenie złomu sprzedajesz?po ile kg teraz idzie +1zł?
ludzie sprzedawają i rzucają się na nowsze, to jest fajne auto do jeżdżenia na codzień, bo części zamienne kosztują śrubki, ostatnio kupiłem kompletne dobre mcpersony tylne za 20 zeta sztuka
plus przesyłkaTy mi powiedz co lepiej kupić w benzynie do 12 koła Hatchback w benzynie najlepiej minimum 2007-2008r, bo mi Matka suszy głowę od 2 tygoni a nic konkretnego w okolicach nie było, jedynie co był to fiat bravo na zdjęciach i opisie wszystko ok, ale jak podjechałem (oględziny auta zajęły mi max 1-2 minuta) to podziękowałem, do wymiany cały tłumik z katalizatorem, drzwi prawe pogniecone to jeszcze nic ale odprysk nad przednia szybą przy uszczelce szyby " rdza pod uszczelkę wchodziła, wiadomo co dalej jest" i pryśnięte (dla niepoznaki) sprayem na zardzewiały odprysk zniechęcił na dalsze oglądziny, dla pewności odpaliłem na szybkiego auto, powiedziałem nara. nawet miernika lakieru nie wyciągałem bo widać co było grane ( a na zdjęciu wszystko ładnie odpicowane i opisane ) a i auto na dodatek sprowadzone od szwabówTe audice tyle kosztująludzie sprzedawają i rzucają się na nowsze, to jest fajne auto do jeżdżenia na codzień, bo części zamienne kosztują śrubki, ostatnio kupiłem kompletne dobre mcpersony tylne za 20 zeta sztuka
plus przesyłka

Kia cee'd? Mam znajomego policjanta, opowiadał mi jak kiedyś z kumplem próbował zajechać silnik trzymając na obrotach i się nie udałoTy mi powiedz co lepiej kupić w benzynie do 12 koła Hatchback w benzynie najlepiej minimum 2007-2008r, bo mi Matka suszy głowę od 2 tygoni a nic konkretnego w okolicach nie było, jedynie co był to fiat bravo na zdjęciach i opisie wszystko ok, ale jak podjechałem (oględziny auta zajęły mi max 1-2 minuta) to podziękowałem, do wymiany cały tłumik z katalizatorem, drzwi prawe pogniecone to jeszcze nic ale odprysk nad przednia szybą przy uszczelce szyby " rdza pod uszczelkę wchodziła, wiadomo co dalej jest" i pryśnięte (dla niepoznaki) sprayem na zardzewiały odprysk zniechęcił na dalsze oglądziny, dla pewności odpaliłem na szybkiego auto, powiedziałem nara. nawet miernika lakieru nie wyciągałem bo widać co było grane ( a na zdjęciu wszystko ładnie odpicowane i opisane ) a i auto na dodatek sprowadzone od szwabów![]()
poszedł bym w kierunku Korei bo Niemcy xa bardzo idą w kierunku Chin