• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Narzędzie na dłuższy okres

JanuszPro

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Radom
Siema, straciłem nadzieję do wszystkich "tanich" narzędzi w marketach. Postanowiłem zakupić coś aby mieć dłużej a nie jednorazowe klucze, przez te marketowe klucze połowa śrub w moim aucie wygląda okropnie.... Postanowiłem zainwestować w nowe narzędzia, potrzebuje narzędzi w domu, do auta, sporadycznie używane.

Myślę nad firmą YATO ze względu na w miarę rozsądną cene i renomę, wybrałem poniższą skrzynkę ponieważ cena jest w miarę niska
http://allegro.pl/yato-zestaw-narzedziowy-xxl-216el-klucze-yt-3884-1-i6673188148.html

Zaastanawiam się też nad takim zestawem bo w skrzyncę zapewnę nie będzie wszystkich rodzaji "Torxów", itp. http://allegro.pl/yato-zestaw-bitow-imbus-torx-spline-40cz-yt-0400-i6386642494.html

Co sądzicie o tych narzędziach ? wystarczą, nie zawiodę się na nich ? Cena jest dobra ? Ktoś kupił taką skrzynkę ?

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Mam podobną i daje rade myślę że bez problemu ci wystarczy na dłuższy czas , no chyba że będziesz pożyczał .:):):)

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Mam podobną i daje rade myślę że bez problemu ci wystarczy na dłuższy czas , no chyba że będziesz pożyczał .:):):)
Ty chyba żartujesz , te bity ,to do p..ty , a te klucze , to za taką cenę już SW- STAL kupisz . Yato to narzędzia dla dzieci a nie profesjonalisty .

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Najgorsze jest to, że większość mających już renomę firm zaczyna wypuszczać chłam.
Może trzeba testować mniej znane firmy którym jeszcze zależy na zdobywaniu klientów jakością a nie ceną marką...

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
On nie potrzebuje dla dzieci w spadku , tylko dla siebie , ale też nie takie co kieszeń drenują . Gdybym miał 20-30 na karku też bym takie kupował .

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
do domowego uzytku to az za duzy zestaw. przeszlo polowy nigdy nei uzyjesz - np. nasadki "gwiazdki"
ja mam jonneswaya, chyba zestaw 84 elementy, nasadki 1/4 cala i 1/2 cala plus klucze plaskie i praktycznie wszystko sie nimi zrobi.
gdybym teraz mial kupowac to pewnie bym bral honitona, ale podobny zestaw jak mam jonneswaya

Pamusz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poczesna
Mam i Korone i Yato, to co mogę powiedzieć to większość bitów typu TORX z Yato jest dużo bardziej dopasowana do śruby, Korona jakby była za mała i bardzo łatwo obrobić śrube. Zdecydowałem się na wózek z Corony ze względu na gwarancję, muszę spróbować z niej skorzystać bo już parę sztuk jest wyszczerbionych.

Pamusz

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poczesna
Tyle ,że jedne i drugie z masła .
To napewno, ale ukrecić klucz, a obrobić śrube to już ma znaczenie ;)

Dla mnie najlepiej sprawdza się BAHCO i mimo braku dożywotniej gwarancji wymienili mi bit PH2 który się wykruszył po 3 latach i to mojej winy.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
To co sprzedają z napisem Licota to dokładnie ten sam chińczyk co Yato, Scorpio i inne bass polska. Ciężko to nawet marką nazwać. Da sie tym pracować bo te pneumaty nie są takie znowu najgorsze,ale cena zawyżona

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Z yato bym sobie dał spokój bo to gownolit.Lepiej dozbieraj trochę grosza i kup mniejszy zestaw ale porządny którym będziesz pracował z przyjemnością a nie zastanawial się co tym razem strzeli

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Przymierzałem się do zakupu pustego wózka z Corony (C1312) i dokupywania wkładek w razie potrzeby. Ale skoro mówicie, że to chłam to jeszcze przemyślę sprawę. Jakiego producenta byście polecili w zamian, z możliwością kupienia pustego wózka, a następnie wkładek do tego wózka?

JanuszPro

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Radom
do domowego uzytku to az za duzy zestaw. przeszlo polowy nigdy nei uzyjesz - np. nasadki "gwiazdki"
ja mam jonneswaya, chyba zestaw 84 elementy, nasadki 1/4 cala i 1/2 cala plus klucze plaskie i praktycznie wszystko sie nimi zrobi.
gdybym teraz mial kupowac to pewnie bym bral honitona, ale podobny zestaw jak mam jonneswaya
Co prawda walizka ze sporym zestawem, ja lubię mieć dużo narzędzi, bo zawsze jakiś klucz jest potrzebny stąd szukam sporej walizki (Konkretnej).

Ja kupuję narzędzia z dożywotnią gwarancją i jak coś pęknie to wymieniają lub naprawiają.
Drogie takie zestawy ? podzieliłbyś się linka gdzie kupujesz ? Na aledrogo wdzialem 32 el kluczy płasko-oczkowych za tysiąc zł Honitona bodajże, ale też nie wiadomo czy to nie podróba.

Najgorsze jest to, że większość mających już renomę firm zaczyna wypuszczać chłam.
Może trzeba testować mniej znane firmy którym jeszcze zależy na zdobywaniu klientów jakością a nie ceną marką...
Na testowanie "mniejszych" firm to bez sensu moim zdaniem, mam sporo kluczy "NOName" a taki szmelc że odkręcając śrubę to wszystkie ząbki po koleji obrabiają się, stąd zakup markowych (renomowanych) kluczy.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Jak chcesz coś bardzo mocnego i z dożywotnią gwarancją to snap on ale swój budżet musisz dobrych kilka razy pomnożyć

Do góry Bottom