• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Narzędzie na dłuższy okres

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
WP_20170208_09_30_20_Pro_LI.jpg Ironside mam go już 5 lat i wspomagam go czasami rura i daje rade jedynie opakowanie na zawiasach puscilo.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
szybsza niż wygląda :D Ja mam walizkę Mannesmanna, używam jej jakieś 12lat. Grzechotki padły, bity się poukręcały , ale nasadki są nie do zdarcia. Zakładam je na pneumata i nie ma nawet na nich śladu.

LukaszHazet

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Radom
Jak na dłuży okres to facom. Gwarancje dają dożywotnia. Ostatnio 8 nasadek mi wymienili.

voodo

SuperMechanior
Punktów
204
To widać, że Facom ma super jakość skoro padło Ci 8 nasadek :)

LukaszHazet

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Radom
No padło bo brat używał ich do pneumata. Ja nawet jak rurki zaglądałem na przedłużkę to wytrzymują.

kriss20

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Ja chyba mogę polecić jonnesway.
Kupiłem jakieś 6 lat temu walizkę i jestem z niej zadowolony choć nie obyło się bez wapdek.
Z grzechotkami i kluczami nasadowymi nie ma problemu. Brat kupił 2 lata temu walizkę yato to mała grzechotka już przepuszcza a moja działa pomimo dłuższej i trudniejszej eksploatacji.
Pierwsze co mi się poddało to końcówka wkrętaka płaskiego i 2 końcówki typu krzyżak. Dwa poddały się jak chciałem dokręcić na stoku wiązanie deski snowboardowej. Można powiedzieć że rozpadły się w rękach bo dużej siły nie przykładałem. Myślę że była to wina głownie mrozu -12 stopni bo końcówki są z jakiegoś bardzo twardego kruchego stopu. Płaska końcówka poddała się jak wkręcałem bardzo długiego drewnowkręta prze przedłużkę ramienia, siła była spora :) Reszta końcówek typu bity i imbusy spisuje się świetnie a lekko nie miały.
Poddała się jeszcze przelotka do dużej przedłużki kątowej. Po prostu się ukręciła ale nie mam do niej pretensji bo odkręcałem nakrętkę piasty gdzie dowaliłem metrową przedłużkę :) Wcześniej zawsze dawała radę, to była moja wina, miała prawo się poddać.
Wybrakowane końcówki uzupełnię i będzie dobrze. Planuję warsztat wyposażać w miarę możliwości właśnie w tą firmę, nie jest tania ale wydaje się być solidna.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Ja mam jeszcze jakieś nasadki covala z przed 8 lat i jeszcze dają radę na pneumacie.Jakiś czas temu kolega tez kupił covala jako zestaw awaryjny do auta to się to od samego patrzenia sypało.Ciekawe jak z tymi wszystkimi honitonami i jonsweyami które parę lat temu podbiły warsztaty czy to jeszcze utrzymuje jakość

Adam_ntp

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Pruszków
nie utrzymuje, chyba że się dobrze trafi, lepiej teraz eksperymentować, marka to nie wszystko, ja kupiłem nieznaną w polsce walizkę, i jest niezniszczalna.

bossmanik

Początkujący
Punktów
2

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
ta firma na polskim rynku jest bardzo krótko, dopiero ok 2 lat więc opinii nie będziesz miał...moja ci nie wystarczy?
Odnośnik firmy Neo, napisałem że używam w warsztacie...
a ty co spać nie możesz? aaa kluczy szukasz:D

bossmanik

Początkujący
Punktów
2
ta firma na polskim rynku jest bardzo krótko, dopiero ok 2 lat więc opinii nie będziesz miał...moja ci nie wystarczy?
Odnośnik firmy Neo, napisałem że używam w warsztacie...
a ty co spać nie możesz? aaa kluczy szukasz:D

Tak się składa, że byłem w pracy na nocnej zmianie. Nie wiem co w tym takiego dziwnego. Gdyby opinia wyrażona przez jednego użytkownika była dla mnie satysfakcjonująca poprzestał bym na tej jednej. Dlatego interesuje mnie też zdanie innych osób używających narzędzia firmy Schmith. Zresztą jak kolega Szumek72 pytał czy jego opinia mi nie wystarczy? Już odpowiadam - nie, nie wystarczy mi opinia jednej osoby. A to, że marka jest od dwóch lat na rynku polskim, to nie znaczy, że nie znajdą się posiadacze kluczy firmy Schmith. Twoją opinię na temat już znam, dlatego proszę nie wysilaj się już więcej i nie odbiegaj od tematu, bo niczego sensownego tym nie wnosisz...

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
wcale, a wcale się nie wysilam, uwierz mi to twoje pieniądze i twoja sprawa...kup sobie Yato i daj już spokój, może ja nic już nie wnoszę a ty szukasz nie wiadomo czego. Mam i Smitha i Yato więc wiem co piszę. Po za tym jak będziesz nie zadowolony to zwrócisz, proste? A obrażasz się że żartobliwie zapytałem czy spać nie możesz? No wiesz co? A propo's dobrze że nie jestem twoim pracodawcą i tyle w temacie...to nie moja sprawa, pewnie nie miał byś za co już ich kupić...pozdro.

Ostatnia edycja:

Adam_ntp

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Pruszków
taki fach, chcesz zarobić, musisz inwestować... Mój były szefuncio też zaczął kupować topexy, bo jak powiedział, "te droższe to mi kradną". Opuściłem przemiłego farfocla, a na odchodne powiedziałem że w biedronce to niech sobie śniadanie kupi, a nie narzędzia.

Co do tych "wielkich firm", to w ostatnich latach zrobił się gnój... Pamiętam jak Yato wchodziło, to było całkiem całkiem, teraz plastelina..

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
dlatego wiem co piszę nawet Facom i Beta spadły na dziady...i wcale nie żałuję tego Smitha, już tu na forum wrzucałem jego fotki a także ich lampę warsztatową bo mam, płaska jak papier, wszędzie wlezie...

Do góry Bottom