• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Narzedzia YATO

Enew

Uczestnik
Punktów
0
To, że na Proline lepiej mi się pracuje nie musi świadczyć fakt, że są o wiele mocniejsze (ale mam doświadczenia z kluczami jednej i drugiej marki i wybieram teraz to co lepiej wypadło u mnie lata temu). Poza tym zestaw kluczy Proline widziałem i zakupiłem w wersji 96 elementowej, natomiast Yato widziałem dostępne w wersji chyba prawie 300 elementów. Tyle było mi potrzebne, i to też było kryterium wyboru.

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Miasto
Kuj-Pom
To, że na Proline lepiej mi się pracuje nie musi świadczyć fakt, że są o wiele mocniejsze

W jaki sposób lepiej Ci się pracuje ? Ja np nie widzę różnicy czy kręcę grzechotką yato czy honitona ... chodzi tylko o trwałość.

P

PogotowieSamochodoweUK

Jako ze blakam sie tu i tam.... powiem ci taka mala prawde. Jak chcesz tanio i dobrze to szukaj na stronach zagranicznych. Yato yato.... wg mnie troche przereklamowane bo kupilem pare rzeczy jak bylem w PL i juz ich nie mam bo sie najzwyczajniej zkonczyly jak papier toaletowy.
A ich cena byla nieadekwatna ani do wagi ani do ceny tych narzedzi :)

Wejdz na ebay uk i poszukaj zestawu Halfords 200PC. Ja ostatnio taki kupilem za zaledwie 130f czyli jakies 750zl. Ma dozywotnia gwarancje i wierz mi nie jest ona potrzebna. Mam 6 innych zestawuw z tego marketu najstarszy ma 10 lat prawie i nie jest uzywany zgodnie z przeznaczeniem (bo na udarze i 120cm breszce) a nawet porysowane nic nie jest.

Kolejne dobre i tanie narzedzia to Sealey i Clarke. Te ostatnie 2 da sie polamac ale sa porownywalne np z Gedore gdzie cena gedore jest x5. A na koniec kazde z tych co podalem jest znacznie lepsze i znacznie tansze od Yato nawet liczas przesylke.

tommm

Nowy
Punktów
0
mam zestaw plasko-oczkowych yato crv18 mocniejsze od facom

Enew

Uczestnik
Punktów
0
W jaki sposób lepiej Ci się pracuje ? Ja np nie widzę różnicy czy kręcę grzechotką yato czy honitona ... chodzi tylko o trwałość.

Tak jak napisałem wyżej, czyli wolę zestaw 100 elementowy niż 300 elementowy. Potrzebny mi był mniejszy zestaw, bo w większym się gubię. To też wpłynęło na mój wybór.

Punktów
0
Transporter2398 - a słyszałeś o narzędziach TOPTUL?
Sprzedaje je Inter Cars, używa ich chyba ponad połowa mechaników w Polsce, świetna międzynarodowa marka, solidne narzędzia, bardzo duży wybór i dobra cena. No i najważniejsze możesz sobie zamówić narzędzie warsztat.intercars.com.pl i odebrać zamówienie w jednej z 170 fili w Polsce pewnie masz jedną pod domem i nawet nie wiesz o tym :)
Narzędzia też mają dożywotnią gwarancję, jak nie przyłożysz dwu metrowej rury do klucza 13mm to będziesz miał je przez całe życie.

PS,
Inter Cars w Polsce też jest wyłącznym dystrybutorem SEALEY
a jak powiedział PogotowieSamochodoweUK są to bardzo dobre narzędzia.
Śmieszne jest też to że to są te same narzędzia co w UK a cena ich jest znacznie niższa niż w UK.

Ostatnia edycja:
A

autozibi

PS,
Inter Cars w Polsce też jest wyłącznym dystrybutorem SEALEY
a jak powiedział PogotowieSamochodoweUK są to bardzo dobre narzędzia.
Śmieszne jest też to że to są te same narzędzia co w UK a cena ich jest znacznie niższa niż w UK.

Kolega chyba się na narzędziach nie zna .....
SEALEY to jest takie gówno , że już chyba większego nie może być .
Narzędziami SEALEY - a to można było pracować w XIX wieku :p:p:p

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
sealey to prawda nie za mocne to jest lepsze są TOPTUL i HANS z CARSU

DoktorBLN

SuperMechanior
Punktów
12
Korzystał, ktoś z narzędzi BERNER ? :) Osobiście mogę polecić :) Cały warsztat mam wyposażony w owe narzędzia i są naprawdę porządne :)

A

autozibi

Korzystał, ktoś z narzędzi BERNER ? :) Osobiście mogę polecić :) Cały warsztat mam wyposażony w owe narzędzia i są naprawdę porządne :)

Niestety tej firmy nie znam .
Ale mam troszkę gratów z firmy SIGNET a konkretnie tryczki (grzechotki) i naprawdę też dają radę .

donlukasz

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Bydgoszcz City
Witam, mam 17 lat i chciałbym zaopatrzyć się w skrzynkę z narzędziami warsztatowymi. Chciałbym w przyszłości pracować w warsztacie moze i nawet otworzyc swój własny, narazie dużo czytam o budowie auta i jego podzespołów (działanie silnika, usterki, rodzaje czesci itp) W sumie nie mam teraz auta, tylko rower i autko rodziny i chciałbym wymieniac w nim np swiece itp. posiłkujac sie wskazówkami z internetu. Jak na moją kieszen ten zestaw jest drogi i nie wiem czy w pełnic go wykorzystam ale uznaje zasade ze 1 i pozadnie a poza tym narzedzia zawsze sa do czegos przydatne. Moge tez kupic tanszy zestaw z mniejsza iloscia el. ale wydaje mi sie ze dokupywanie osobno wyjdzie drozej. To jest ten zestaw http://allegro.pl/zestaw-narzedziowy-kluczy-nasadowych-yt-3890-yato-i4991677868.html Moze macie jakies inne propozycje.
Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam
Zestaw na całe życie Lux Tools http://cdn1.asteroid.pl/c2/a.swistak.pl/222/169/222169361_1024.jpg Do kupienia w OBI. Robi 95% aut, mogę dać ci pewność .

Ostatnia edycja:
P

PogotowieSamochodoweUK

Kolega chyba się na narzędziach nie zna .....
SEALEY to jest takie gówno , że już chyba większego nie może być .
Narzędziami SEALEY - a to można było pracować w XIX wieku :p:p:p
No to juz wiem dlaczego w PL Sealey jest tanszy hahahaha
Owszem da sie je polamac, ale to dopiero jak sie zaklada torxa np T30 i tlucze go udarem.

Hmotnost

Nowy
Punktów
0
Miasto
Daventry
Witam,
Chciałem zapytać o klucze z Halfords dokładnie z serii advanced z dożywotnią gwarancją.
Kupiłem jeden zestaw i jestem bardzo zadowolony, Obecnie mieszkam w UK i nie testowałem ich w warunkach ekstremalnych, Za 1,5 roku wracam do PL i tam zostaną sprawdzone w twardych warunkach.

Co jakiś czas jest promocja za 50% ceny i zastanawiam sie czy kupować na takich promocjach i potem zabrać wszystko do polski.

Z góry dziękuje za odpowiedz :)

Do góry Bottom