• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Następca BMW E46 30-40 tyś

KaemZG

Nowy
Punktów
0
Miasto
Głogów
Witam forumowiczów!
Jako, że moje BMW zostało rozbite (nie z mojej winy, bo wiem jakie są stereotypy o marce) stanąłem przed dylematem wyboru następcy. Do tej pory przez 4 lata jeździłem E46 330Ci i z auta byłem bardzo zadowolony. Jedynie koszty serwisu i paliwa potrafiły popsuć humor. W międzyczasie zmieniły się też trochę priorytety, więc rozglądam się za czymś tańszym w użytkowaniu, co jednak dawałoby też jakaś radość z jazdy. Auto głównie dla dwóch dorosłych osób, sporadycznie 4 także celuje w segment C/D. Minimum mocy jakie uznaje to 150KM. Do pracy mam 70 km w obie strony, więc zacząłem rozważać diesla, chociaż skutecznie zniechęcają mnie ceny osprzętu, jak dwumas, wtryski, czy łuszczące się pompy paliwowe. Początkowo chciałem po prostu wziąć nowszy model BMW, jednak sytuacja rynkowa szybko wyleczyła mnie z tego pomysłu - w tej kwocie ciężko o auto,które nie ma za sobą poważnych przejść. W związku z tym, zacząłem szukać alternatyw i tu pojawił się problem bo nie bardzo mam pomysł czego szukać. Do tej pory oglądałem już w204 , który niestety był w nie najlepszej kondycji. Teraz znajomy ma na sprzedaż Scirocco 2.0 TDI 170km. Auto ogólnie mi się podoba, ale jest trochę małe i obawiam się trochę o ceny serwisu silnika. Czy ktoś z Was byłby w stanie się wypowiedzieć na temat tego autka? Ewentualnie zaproponować jakieś alternatywy?

Do góry Bottom