• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie chce odpalić Avensis T25.

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
Witam Serdecznie.Mam pytanie do Was na temat Toyoty Avensis T25 2008 rok D4D 116 km.Jakiś czas temu miałem problem z paleniem samochodu ,a mianowicie kopcił mi na niebiesko i było czuć spalony olej .Nowy akumulator kupiony dwa lata temu,teraz wymieniony filtr paliwa na nowy i dalej problem z paleniem tak jak by paliwo nie dochodziło do wtrysków ,zaczął mi gasnąć po drodze.Co to może być za przyczyna?Pompa paliwa,coś innego ? Dziękuję

lajbuś 4

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Bydgodzcz
Witam Serdecznie.Mam pytanie do Was na temat Toyoty Avensis T25 2008 rok D4D 116 km.Jakiś czas temu miałem problem z paleniem samochodu ,a mianowicie kopcił mi na niebiesko i było czuć spalony olej .Nowy akumulator kupiony dwa lata temu,teraz wymieniony filtr paliwa na nowy i dalej problem z paleniem tak jak by paliwo nie dochodziło do wtrysków ,zaczął mi gasnąć po drodze.Co to może być za przyczyna?Pompa paliwa,coś innego ? Dziękuję
Witam :Kolego tylko diagnostyka komputerowa .A wymiana wszystkich część i podzespołów to syzyfowa praca i strata pieniędzy.

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
Witam :Kolego tylko diagnostyka komputerowa .A wymiana wszystkich część i podzespołów to syzyfowa praca i strata pieniędzt
Automatyczne połączenie postów:

Witam :Kolego tylko diagnostyka komputerowa .A wymiana wszystkich część i podzespołów to syzyfowa praca i strata pieniędzy.
Dziękuję bardzo za odpowiedź,tylko powiem dla Pana że była diagnostyka komputerowa ale nie pokazała żadnych błędów itp .a samochód jak nie palił tak nie pali .

Davpod

SuperMechanior
Punktów
158
Diagnostyka nie ma na celu pokazanie błędów tylko sprawdzenie parametrów pracy silnika.

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
Panowie teraz tak myślę może to zawór SCV który odpowiada za paliwo ,by było że nie chce odpalić wogole przy awarii jego ?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1643
Możliwe. Podobnie jak tysiące innych powodów.
Chcesz to wymieniaj na pałę bez sprawdzania co go naprawdę boli.

Zaczyna być ciekawie;)

Anticipation Popcorn GIF

Do góry Bottom