Witam.
Posiadam vw transporter t5 2008 r. Próbowałem zakodować drugi kluczyk do niego i zauważyłem, że przestały działać elektryczne szyby ( są tylko dwie z przodu).
Podłączałem komputer i nie ma żadnych błędów. Czy ktoś może wie w czym tkwi błąd ?
Pozdrawiam
Dodam jeszcze, że próbowałem niżej opisanej metody do kodowania kluczyka.
1.Włóż kluczyk do zamka drzwi kierowcy i w ciągu 5 sekund przekręć go trzy razy w kierunku otwierania, za każdym razem przytrzymaj kluczyk w tym położeniu około 0.5 s.
2.Wyjmij kluczyk z zamka, zapali się kontrolna lampka w drzwiach kierowcy.
3.Skieruj kluczyk na pojazd i naciśnij przycisk zamaykania w ciągu 5 sekund.
4.Trzymając przycisk zamykania wciśnij trzy razy przycisk otwierania.Zwolnij przycisk zamykania. Kluczyk jest zakodowany.
Lampka na drzwiach kierowcy błyśnie na znak zakodowania.
Posiadam vw transporter t5 2008 r. Próbowałem zakodować drugi kluczyk do niego i zauważyłem, że przestały działać elektryczne szyby ( są tylko dwie z przodu).
Podłączałem komputer i nie ma żadnych błędów. Czy ktoś może wie w czym tkwi błąd ?
Pozdrawiam
Dodam jeszcze, że próbowałem niżej opisanej metody do kodowania kluczyka.
1.Włóż kluczyk do zamka drzwi kierowcy i w ciągu 5 sekund przekręć go trzy razy w kierunku otwierania, za każdym razem przytrzymaj kluczyk w tym położeniu około 0.5 s.
2.Wyjmij kluczyk z zamka, zapali się kontrolna lampka w drzwiach kierowcy.
3.Skieruj kluczyk na pojazd i naciśnij przycisk zamaykania w ciągu 5 sekund.
4.Trzymając przycisk zamykania wciśnij trzy razy przycisk otwierania.Zwolnij przycisk zamykania. Kluczyk jest zakodowany.
Lampka na drzwiach kierowcy błyśnie na znak zakodowania.