• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skoda Octavia II 2011r Nie działają szyby elektryczne

Aflofarm

SuperMechanior
Punktów
9
Miasto
Garwolin
Witam mam problem z samochodem skoda octavia 2 z 2011r benzyna 1.6 MPi . Nie działają przednie elektryczne szyby (z tyłu są mechaniczne) Człowiek który do mnie przyjechał powiedział ża najpierw przestała działać jedna a za jakiś czas druga. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone są ok. instalacja między drzwiami a słupkiem w porządku nie popękana. Po odczytaniu kodów usterek były błędy z silniczka i sterownika w każdych drzwiach te same błędy. Skasowały się i nie wróciły. Szyby nadal nie działają. Słychać tylko jak coś pyka w tych sterownikach od szyb. Pod mieniłem drugie używane sterowniki z silniczkami nic się nie zmieniło szyby nie działają tylko coś pyka. Na tych drugich pojawia się błąd że nie widzi sterownika w tylnych drzwiach. Ponieważ ta skoda ma szyby elektryczne tylko z przodu. A te drugie są od skody która ma elektryczne z przodu i z tyłu ale to chyba nie jest przyczyna. Bo objaw jest identyczny a pozatym nie ma żadnych błędów tamte pierwsze po skasowaniu nie wróciły. Ma ktoś pomysł może moduł gateway.. Ewentualnie co jeszcze sprawdzić mam do dyspozycji kilka testerów kts, delphi, texa, odis

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
Gateway możesz odczytać kompem czy widzi moduły szyb i komfortu i szukasz dalej jak widzi.
2011 rok i nie ma szyb z tyłu.Ale klient co go kupował był oszczędny :)

Do góry Bottom