Witam mam problem z samochodem skoda octavia 2 z 2011r benzyna 1.6 MPi . Nie działają przednie elektryczne szyby (z tyłu są mechaniczne) Człowiek który do mnie przyjechał powiedział ża najpierw przestała działać jedna a za jakiś czas druga. Bezpieczniki wszystkie sprawdzone są ok. instalacja między drzwiami a słupkiem w porządku nie popękana. Po odczytaniu kodów usterek były błędy z silniczka i sterownika w każdych drzwiach te same błędy. Skasowały się i nie wróciły. Szyby nadal nie działają. Słychać tylko jak coś pyka w tych sterownikach od szyb. Pod mieniłem drugie używane sterowniki z silniczkami nic się nie zmieniło szyby nie działają tylko coś pyka. Na tych drugich pojawia się błąd że nie widzi sterownika w tylnych drzwiach. Ponieważ ta skoda ma szyby elektryczne tylko z przodu. A te drugie są od skody która ma elektryczne z przodu i z tyłu ale to chyba nie jest przyczyna. Bo objaw jest identyczny a pozatym nie ma żadnych błędów tamte pierwsze po skasowaniu nie wróciły. Ma ktoś pomysł może moduł gateway.. Ewentualnie co jeszcze sprawdzić mam do dyspozycji kilka testerów kts, delphi, texa, odis