• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

"Nie lubię poniedziałku"

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
+13 o tej porze :D tyle ze kropi co jakis czas a to podnosi te plusy :(

gawontomek

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
już inne forum
No ale dzisiaj już biało z rańca. Mój nowy "stary" ma dziś mega kontrolę policyjno-skarbową więc dziś płatne - bezrobotne :)
PS. Wiecie że oni sprawdzają nawet takie jak papiery na zakup papierów do szlifowania?????
Siedzą sobie cztery baby w biurze i jadą kartka po kartce w papierach a Panowie "milicyjni" latają jak ze sracz...
Wszystkie auta na placu (VIN, dowody), trzeźwość pracowników, PESELki pracowników i masa innych. Przyznam się że pierwszy raz trafiłem na takie coś i w szoku jestem. Jest też dwóch gostków od "zielonych" (ci z ekologii). Od kiedy oni mają prawo do sprawdzania homologacji i atestów na sprzęt??? Olej, ścieki, komin - to kapuję ale papiery na podnośniki i legalizacje????

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Dzisiaj środa a ja dalej nie lubię poniedziałku...
Zwarcie w wiązce klapy Audi 80 B4 sedan, centralny zamknął wszystko a kluczyk w stacyjce... :facepalm:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Jak są drzwi otwarte to ręką przekręcam tą część zamka która wskakuje w pręcik na futrynie drzwi albo śrubokrętemtam naciskam żeby zaskoczyło :D i tak drzwi są niby zamknięte, bo krańcówka zaskakuje a drzwi otwarte i można spokojnie grzebać bo drzwi się nie zamkną przypadkiem

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Przez rurę nie wejdę... :p
Muszę podać impuls na sterownik przy pompce w bagażniku...

Jak są drzwi otwarte to ręką przekręcam tą część zamka która wskakuje w pręcik na futrynie drzwi :D i tak drzwi są niby zamknięte, bo krańcówka zaskakuje a drzwi otwarte i można spokojnie grzebać bo drzwi się nie zamkną przypadkiem
Gorzej jak ktoś przyjdzie i p...nie drzwiami... :D:p

Dobry zwyczaj wysiadając z auta w warsztacie kluczyk kłaść na dach ;)
Jeśli nie potrzeba włączonego zapłonu to zawsze wieszam na haczyku w warsztacie.
Dzisiaj klient sam zabombił...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Przez rurę nie wejdę... :p
Muszę podać impuls na sterownik przy pompce w bagażniku...

Gorzej jak ktoś przyjdzie i p...nie drzwiami... :D:p
Jak pi...nie drzwiami to się nie zamkną i ogólnie nic się nie stanie no bo co ? :)
A jak masz pompkę to dmuchnij powietrzem w wężyki i się otworzy

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
EE odchyl drzwi i drutem wyciągnij kluczyk na wędkę już raz tak miałem w fordzie jakimś , zapasowe klient miał a tyle ze w schowku . jak podważysz drzwi w górnej części to drut wejdzie i się tak wyciągnie .

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Ja drutem nie ciągnę...
Dmuchanie też tak sobie.
Poszło prądem...:)

Do góry Bottom