• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nie włącza się radio w Scenic II lift 2006

hazy79

Nowy
Punktów
0
Miasto
Nałęczów
Witam, wiem że już było na forum ale niestety nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Nie włącza się czasem radio w moim scenicu II. Jak jest mroźna noc to rano jak uruchomię auto radio się nie włącza a po wyłączeniu auta świeci się cały czas odczyt temperatury i godzina. Po wykonaniu restu klemą minusową lub po odpięciu wtyczek z radia jest oki a po dwóch trzech dniach znowu to samo. Dodam że akumulator jest nówka sztuka, zasilania sprawdziłem oba na radiu są, żadnych uszkodzeń kostki, wszystkie bezpieczniki są ok wszystko inne z wyposażenia auta(światła klakson szyby gniazda zapalniczki lusterka
itp) działają bez problemu. . Zrobiło się wraz ze spadkiem temperatur. Myślałem już aby zmienić radio (kupić na allegro podobno ten rocznik miał problemy z tym radiem) ale nie wiem czy to ma sens może problem leży gdzie indziej. Będę wdzięczny za pomoc

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
672
Miasto
WLKP
Ja stawiam na radio.

hazy79

Nowy
Punktów
0
Miasto
Nałęczów
Też mi coś mówi że to wina radia ale zawsze warto zapytać, może ktoś poradził sobie z takim problemem.

hazy79

Nowy
Punktów
0
Miasto
Nałęczów
Witam, trochę z opóźnieniem ale myślę że warto dokończyć temat. Wymieniłem na radio z auta o rok młodszego i wszystko działa bez problemów. Koszt zakupu radia na olx 80 pln. Wreszcie spokój.

Do góry Bottom