• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nierowna praca silnika

Ziarno30

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Eindhoven
Witam mam problem z peugeot 206sw 1.4 75km benzyna. Została wymieniona uszczelka pod głowica, klawiaturą, nowy filtr oleju nowe paski, wymieniona również przepustnica i kołnierz płynu chłodzącego. Auto po odpaleniu nie pracuje rowno i odrazu gasnie jesli temperatura wzrośnie powyżej 70°

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Witam mam problem z peugeot 206sw 1.4 75km benzyna. Została wymieniona uszczelka pod głowica, klawiaturą, nowy filtr oleju nowe paski, wymieniona również przepustnica i kołnierz płynu chłodzącego. Auto po odpaleniu nie pracuje rowno i odrazu gasnie jesli temperatura wzrośnie powyżej 70°
Coś spaprałeś i nie wiesz co magiku...:D

Ziarno30

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Eindhoven
Coś spaprałeś i nie wiesz
Coś spaprałeś i nie wiesz co magiku...:D
No właśnie nie wiem gdzie tkwi problem, po podłączeniu pod komputer jeszcze przed remontem silnika pokazywało czujnik temperatury ,silniczek krokowy którego nie ma bo przepustnica jest sterowana elektronicznie oraz czujnik położenia pedału gazu
Automatyczne połączenie postów:

Gdy wciskam pedal gazu auto czasami nie reaguje w ogóle tzn obroty nie wzrastają tak jakby się dusił

rausman

SuperMechanior
Punktów
47
Podaj kompresje na cylindrach. koszt okolo 30 zl i troche majsterkowania (pożycz miernik od mechanika lub kup na alledrogo). jezeli jest kompresja to dalej toczymy dyskusje.

Jezeli nie chcesz to wymien swiece koszt 50 zl, i cewke koszt 150 zl i dalej dumaj co jest nie tak.

ewentualnie luzy zaworowe do poprawy.

Do góry Bottom