• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Niezbędnik mechanika !

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Witam. Mam do was takie pytanie co do takich niezbędnych narzędzi bez których nie wyobrażacie sobie pracy. I wiadomo nie chodzi mi o zestaw kluczy płaskich, grzechotkowych i pneumata. Chodzi mi o takie patenciarskie sprzety które mogą usprawnić lub przyspieszyć codzienną pracę ;) każdy ma jakieś swoje fajne patenty, myślę że warto się podzielić :) Ja osobiście oprócz wiadomo podstawowych narzędzi, nie wyobrażam sobie pracy bez ściągacza do spinek yato, ręcznej pompki Vacum, lustereczka na przegubach, sześciokątnych kluczy płaskich, no i chwytaka do wyciągania elementów których magnez nie chwyta :D

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Wracając do tematu, bardzo pomagał mi kiedyś endoskop (zyebal się). Lusterka dentystyczne pomagają w naprawdę ciasnych miejscach. Mam fajny przyrząd do odkręcania kłopotliwych śrub na krzyżyk (philips)

https://goo.gl/images/Z8xUvq

Ostatnia edycja:

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
zapasowe torxy i nasadki jak trzeba nabić na obkręconą śrubę. nakrętki chude ( dobre do przyspawania do urwanych śrub ) próbówka z żarówką

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Podorabiane mam mlotki bezwladnosciowe, do wtryskow, kółek rozrządu na wale itp.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory

Polecam.

A bez tego nieraz ani rusz

Otak

Początkujący
Punktów
0
Miasto
SZCZECIN
bez szczotki a raczej wycioru drucianego nie ruszam większości śrub

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Na jednej ścianie mam same szczypce i jest ich tam ponad 30 szt. Od elektryki przez blacharskie po cybanty. Nie ma miesiąca żebym nie wydał kilku stówek na narzędzia. Z reguły muszę dokupić nasadki i torxy. U mnie zachodzi dziwne zjawisko sublimacji. Sa a jutro nie ma

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
za czasów mojego taty to był niezbednik mechanika -pamietam
upload_2019-2-21_15-17-40.jpeg

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Na jednej ścianie mam same szczypce i jest ich tam ponad 30 szt. Od elektryki przez blacharskie po cybanty. Nie ma miesiąca żebym nie wydał kilku stówek na narzędzia. Z reguły muszę dokupić nasadki i torxy. U mnie zachodzi dziwne zjawisko sublimacji. Sa a jutro nie ma
Ulubiona 10 tka mi sublimowała

Do góry Bottom