• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Niskie ciśnienie paliwa Peugeot 3008 1.5bhdi automat

marcingosp

Nowy
Punktów
0
Witam od jakiegoś czasu mam problem z p0087 niskie ciśnienie paliwa w Peugeocie 3008 dzieje się to po przekroczeniu 3tys obrotów powyżej 3 biegu. W aucie wymieniono filtr paliwa , sprawdzono na maszynie wtryski, wymieniona pompa niskiego ciśnienia w baku, czujnik na listwie ,i nadal bez rezultatu. Silnik 1.5bluehdi 130KM automat , przebieg auta 63tys km

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
W aucie wymieniono filtr paliwa , sprawdzono na maszynie wtryski, wymieniona pompa niskiego ciśnienia w baku, czujnik na listwie ,i nadal bez rezultatu.
Na jakie?
Na przyklad filtr na taki, ktory przyszedl z uszczelka i ona tez zostala wymieniona?
Rozcinales/zdejmowales oplot z wezy I sprawdzales czy wizualnie nie ma babelkow?
Z mojego doswiadczenia ten blad jezeli jest bez innego bledu kieruje do obudowy filtra paliwa. Jezeli cos tam jest uszkodzone to moze byc ciezko dostac poszczegolne czesci i trzeba bedzie kupowac caly housing.

marcingosp

Nowy
Punktów
0
Purflux filtr ściągane osłony na wężach nie ma śladu auto bezwypadek rok auta 2021rok

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
256
Miasto
Jukei
Moze zle sie wyrazilem, ale skoro to 2021 to weze do filtra i od filtra do pompy beda czarne wiec i tak nic przez nie nie zobaczysz. Ja innych nie widzialem w 21, przezroczyste sa w starszych.
Moja propozycja na poczatek to zaloz oryginal filtr. Oryginal jak kojarze do 2020 pasuje np. tez do opla, a pozniej juz nie.
Powtorze: z mojego doswiadczenia ten blad prowadzi do obudowy filtra paliwa, byc moze to sam filtr.
Daj znac co, czym i w jaki sposob sprawdzasz to bedziemy myslec dalej i obierzemy metode na te bryke bez takich zgadywanek.
Pozdro

marcingosp

Nowy
Punktów
0
Moze zle sie wyrazilem, ale skoro to 2021 to weze do filtra i od filtra do pompy beda czarne wiec i tak nic przez nie nie zobaczysz. Ja innych nie widzialem w 21, przezroczyste sa w starszych.
Moja propozycja na poczatek to zaloz oryginal filtr. Oryginal jak kojarze do 2020 pasuje np. tez do opla, a pozniej juz nie.
Powtorze: z mojego doswiadczenia ten blad prowadzi do obudowy filtra paliwa, byc moze to sam filtr.
Daj znac co, czym i w jaki sposob sprawdzasz to bedziemy myslec dalej i obierzemy metode na te bryke bez takich zgadywanek.
Pozdro
Filtr paliwa ma może z 200km założony marki purflux . Wtryski sprawdzone na maszynie ,pompa niskiego ciśnienia w baku wymieniona, czujnik na listwie wymieniony, zrobiona procedura odpowietrzania w diagbox

Przem2610

Nowy
Punktów
0
Witam , znalazł ktoś rozwiązanie na to auto , mam identyczne objawy

Do góry Bottom