spinacz2100
Bywalec
- Punktów
- 1
Witam.
Mam taką ciekawostkę.
Pacjent nissan Qasqhai 2.0d z napędem 4x4 ma wibracje podczas przyspieszania. Tylko wtedy gdy daje w palnik.
Uszkodzona była polos prawa nie kręciła się osiowo zmieniona na nowa ale problem pozostał co ciekawe zaczęła lewa później skakać ale czasem tak bywa to i lewa poszła nowa teraz obie kręcą się równo ale auto jak miało wibracje tak ma.
Wydaje się jakby z prawej strony ale to tylko odczucie.
Wal był zdejmowany bez zmian.
Ktoś mówił o wtryskach też były sprawdzane i zamieniane też bez zmian.
Silnik pracuje ładnie...
Może ktoś doradzi w co uderzyć?
Mam taką ciekawostkę.
Pacjent nissan Qasqhai 2.0d z napędem 4x4 ma wibracje podczas przyspieszania. Tylko wtedy gdy daje w palnik.
Uszkodzona była polos prawa nie kręciła się osiowo zmieniona na nowa ale problem pozostał co ciekawe zaczęła lewa później skakać ale czasem tak bywa to i lewa poszła nowa teraz obie kręcą się równo ale auto jak miało wibracje tak ma.
Wydaje się jakby z prawej strony ale to tylko odczucie.
Wal był zdejmowany bez zmian.
Ktoś mówił o wtryskach też były sprawdzane i zamieniane też bez zmian.
Silnik pracuje ładnie...
Może ktoś doradzi w co uderzyć?
dwumasa. nawet nie stukała. jak wykluczyłeś półosie i wtryski to nie wiem co jeszcze może to powodować. nie ma luzów na przegubach wewnętrznych? skrzynia ok? no pomyśl sam. podłącz kompa i w trakcie jazdy gdy trzęsie zobacz co robią wtryski. jak podnosiłeś auto to testów? jak koła opadły to nic nie zobaczysz. trzeba podeprzeć za wahacze, żeby zawieszenie było jak podczas jazdy. nie wiem jak tam jest przegub wew, ale może spręzyna w kielichu się rożsypała.