• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowe okna

Enew

Uczestnik
Punktów
0
Pomóżcie w temacie okien. Mechanika to moje życie, ale budowlanka to już co innego. Czym kierować się przy wyborze, na co mam zwrócić szczególną uwagę?

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
496
Miasto
Wołomin
Panie ja mechanik na budowlance sie nie znam :) moze jakies forum budowlane trzeba odwiedzic?

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Zależy o jakie parametry chodzi.
Czy o wymiary okien do warsztatu czy o parametry przewodności cieplnej do mieszkania...:)

Enew

Uczestnik
Punktów
0
Chodzi o okna do mieszkania. O parametrach cieplnych wiem, ale czy coś jeszcze jest w oknach ważne? :)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Ważne żeby nie montował partacz

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Ważne, żeby wszystkie kwatery okienne się otwierały bo inaczej mycie to udręka. Ewentualnie mogą być stałe te przy balkonie bo wtedy mycie z zewnątrz jest możliwe.
No i możliwość uchylania z blokadą w pomieszczeniach gdzie to potrzebne.
Na a jakość wykonania i montażu to już inna bajka... nierozerwalnie związana z ... ceną... :)

Cindwindre

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
www.magnetimarelli-checkstar.pl
Najlepiej wymianę zlecić specjaliście, bo samemu lepiej nie bawić się w wymianę okien. Poszukaj lokalnie w internecie pewnie coś Ci wpadnie w oko udaj się na konsultacje i coś Ci doradzą w sensownych pieniądzach.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
665
Miasto
WLKP
Niedługo to tu sie bedziecie pytac jakie majtki kupic dziewczynie na prezent.

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
W sumie czemu nie? Wolna strefa, ludzie swoi...
A propos majtek to lata temu znajomemu księdzu katechecie chłopaki na warsztacie szko schowali stringi za klapką wlewu paliwa...
Stał przy kasie na Orlenie i poprosił o doliczenie paczki bezpieczników - to go tankujący zapytał czy mają być... zapachowe... :p

kowik

Nowy
Punktów
0
Miasto
Kraków
Myślę, że ksiądz nie zrozumiał dowcipu :) Pytanie skąd chłopaki mieli majty ? :) Czyżby któryś oddał swoje?

Do góry Bottom