• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowości w ofercie Inter Cars S.A.

Punktów
2
Witamy na oficjalnym koncie Działu Rozwoju Produktu Inter Cars S.A.
Od wielu lat, z wieloma sukcesami na koncie, dbamy o rozbudowywanie oferty do samochodów nowych oraz tych nieco starszych ale wciąż jeszcze popularnych.
Chcielibyśmy Was drodzy Forumowicze, zapytać o Wasze subiektywne uwagi dotyczące oferty w Inter Cars S.A..
Jeżeli kiedykolwiek szukaliście części, której nigdzie nie mogliście kupić lub była ona w „kosmicznej” cenie - czekamy na Wasze opinie…….

A

autozibi

Od wielu lat, z wieloma sukcesami na koncie, dbamy o rozbudowywanie oferty do samochodów nowych oraz tych nieco starszych ale wciąż jeszcze popularnych.
Chcielibyśmy Was drodzy Forumowicze, zapytać o Wasze subiektywne uwagi dotyczące oferty w Inter Cars S.A..
Jeżeli kiedykolwiek szukaliście części, której nigdzie nie mogliście kupić lub była ona w „kosmicznej” cenie - czekamy na Wasze opinie…….

Ogólnie IC ma największą ofertę części .
Niestety szkoda tylko , że i też najdroższe .
Po za tym często jest to totalna "china" .
A szkoda bo firma z takim doświadczeniem nie powinna tak postępować .

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
dokładnie Zibi ma racje, części biorę w większości z ic i na szybko klamki do drzwi chiny jak sie patrzy materiał cukier jedno otwarcie i urwana, wymieniałem kilkakrotnie... nie mówię już o pasowości takowych klamek, różne maski aut.
Ceny racja są większe mam lepszą ofertę o parę zł z inter team ale i tak wybieram cars ze względu na transport 2x dnia i obsługe. szkolenia darmowe też podnoszą ich morale :)

Marcinezzzz

SuperMechanior
Punktów
10
Ostatnio zauwazylem duzo drozsza cene oleji niz u konkurencji np. na bance 4l 10w40 roznica 8zl . Cena hurtowa opon wzgledem oferty dla Kowalskiego w montointegratorze to kpina z warsztatow.

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Kiedy Wy z IC się nauczycie,że najlepszym partnerem handlowym jest mały warsztat?
Ja nigdy nie kupowałem u Was bo macie drogo tzn. dla małych bo dużym wchodzicie do d....bez wazeliny;)

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Racja oleje są droższe. Oleje biorę w hurtowni z Krakowa. Mają trasę 2 razy w tyg w moja stronę i ceny dużo lepsze

tobia

Nowy
Punktów
0
Miasto
Piaseczno
www.tobiaszracing.pl
Warto zadbać o zróżnicowanie klienta hurtowego i detalicznego oraz reżim w sprzedaży części ze zniżkami. Każdy człowiek z wpisanym w KRS czymś związanym z mechanikom dostaje taki sam upust jak warsztat z siłą zakupową na poziomie 5000-10000 zł. Proponuję zweryfikować bazę danych i zwizytować to co ludzie podają za warsztaty. Ktoś z Państwa marketingu powie że to obniży sprzedaż. Nic bardziej mylnego. Warsztaty szukają alternatywnych-tańszych hurtowni żeby móc sprzedawać części w cenie hurtowej InterCars i wtedy zostanie marża. No bo przecież części w cenie hurtowej może kupić każdy kucharz, tynkarz, lekarz, rolnik a znajomy sprzedawcy InterCarsu to dopiero ma cenę.
A i jeszcze IC Premia - program lojalnościowy taki jakiś potajemny, trudno dostępny. Dowiedziałem się o nim z netu bo mnie zaciekawiły czytniki kart przy kasach w InterCarsie. A handlowcy sprzedawcy milczą - słaby ten program lojalnościowy.

A

autozibi

Kiedy Wy z IC się nauczycie,że najlepszym partnerem handlowym jest mały warsztat?
Ja nigdy nie kupowałem u Was bo macie drogo tzn. dla małych bo dużym wchodzicie do d....bez wazeliny;)

I tu chciał czy nie chciał muszę się z Tobą zgodzić .
Tak właśnie IC robi , tylko duże warsztaty się dla nich liczą a małych to się ma za nic .
Ja współpracuję z nimi pod 3,5 roku . I zobaczymy co będzie załoga filii mówiła teraz na moje niskie zakupy .
Od dwóch miesięcy prawie nic u nich nie kupiłem .
Mam teraz nową hurtownie i jest o wiele taniej a przecież oni tez zarabiają .

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
I tu chciał czy nie chciał muszę się z Tobą zgodzić .
Tak właśnie IC robi , tylko duże warsztaty się dla nich liczą a małych to się ma za nic .
Ja współpracuję z nimi pod 3,5 roku . I zobaczymy co będzie załoga filii mówiła teraz na moje niskie zakupy .
Od dwóch miesięcy prawie nic u nich nie kupiłem .
Mam teraz nową hurtownie i jest o wiele taniej a przecież oni tez zarabiają .
Zaczną Cię straszyć obniżeniem rabatów
Powiedz im wtedy "nie strasz nie strasz bo się zesr...sz"
Przyjedzie przedstawiciel z nową ofertą i tak w kółko
Szkoda se nimi głowę zawracać jak jest gdzie kupować,no ale wiadomo jak mają jakąś część a inni nie mają to trzeba kupować

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Przydała by się jakaś konkurencja dla IC, może byłoby taniej.
Chińszczyznę gonią w cenach zza Odry.

A

autozibi

Zaczną Cię straszyć obniżeniem rabatów
Powiedz im wtedy "nie strasz nie strasz bo się zesr...sz"
Przyjedzie przedstawiciel z nową ofertą i tak w kółko
Szkoda se nimi głowę zawracać jak jest gdzie kupować,no ale wiadomo jak mają jakąś część a inni nie mają to trzeba kupować

Wiem , że tak jest już przez ten czas miałem wizytę przedstawicieli dwa razy :eek::eek: szok , że teraz mają czas pogadać .

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Przydała by się jakaś konkurencja dla IC, może byłoby taniej.
Chińszczyznę gonią w cenach zza Odry.
Nie macie w Szczecinie AD?
Jeszcze parę lat i ASO dadzą takie rabaty,że sie nie będzie opacało kupować w hurtowniach
Mówię oczywiście o częściach nie akcesoriach i pierdołach

A

autozibi

Jeszcze parę lat i ASO dadzą takie rabaty,że sie nie będzie opacało kupować w hurtowniach
Mówię oczywiście o częściach nie akcesoriach i pierdołach

Dlaczego tak sądzisz ? Czy by było to spowodowane ?
Swoją drogą było by to świetne rozwiązanie . Nie było by wreszcie tej tandety .

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
ja już dużo gratów biorę z aso przykład audi a4 2005 rok przekaźnik główny albo nie dostępny albo cos w granicach 200zł w aso dostałem oryginał za 130 zł,czasami warto wybrać się za odrę ja mam tylko 100km przykład zawór regulacji ciśnienia paliwa renault 2.0 ide u nas ceny około 900zł i to ciężko znaleźć w aso w cotbus dostałem całą listwę zawór i czujnik na listwie (tylko tak u nich występuje jako cała część) 300 euro,ale też mają poronione pomysły dzisiaj passat b5 uszczelka pod obudowę filt.przeciwpyłkowego są tam 2-ie jedna przyklejana gąbka i ta jest po 40-dych a druga nie przyklejana a osadzana w kanale i ta już tylko razem z obudową 100zł,z fiata biorę np.wachacze i inne elementy zawieszenia naprawdę ceny normalne a towar dobrej jakości,z opla ostatnio gumy na drążek reakcyjny sworznie ceny takie same jak w sklepie

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Jak pisze old1977 dużo części jest nawet o połowę tańsze
Tylko się tego nie sprawdza bo szukasz z automatu w hurtowni bo jesteś tam zalogowany i wiesz jak szukać

Punktów
2

Witam
Pomimo, że nie do końca otrzymaliśmy odpowiedź na zadane przez nas pytanie spróbujemy odpowiedzieć na kilka problemów, o których wspominacie.

AUTOZIBI - w temacie klamek, których producentów masz na myśli?
Niestety klienci ze względu na niską cenę klamek, często zamiast reklamować produkt wolą kupować następną. Zachęcamy mimo wszystko do reklamacji wadliwych produktów niezależnie od tego czy są to klamki, wahacze czy inne części. Badanie współczynnika reklamacyjności oraz komunikacja klienta za pośrednictwem filii bądź IC Katalogu, daje nam możliwość podejmowania reakcji.

Jeżeli chodzi o tematy cenowe, o których wspominacie - liczy się dla nas każdy klient, niezależenie od tego czy jest małym czy dużym warsztatem/sklepem itd... Każdy klient w IC rabat ma ustalony w zależności od profilu działalności oraz generowanych obrotów. Tak to działa od wielu lat i na prawdę się sprawdza. Zdajemy sobie sprawę, że czasem można kupić produkt u naszej konkurencji taniej o 5 lub 8 zł., jednak pytanie czy nie jest to tylko chwilowa zmiana mająca na celu przyciągnięcie klienta?
Znamy z doświadczenia hurtowników, którzy sprzedawali produkty niemalże po kosztach, nie oferując w zamian opieki szkoleniowo-technicznej czy akcji promocyjnych a ich egzystencja na dzień dzisiejszy stanęła pod znakiem zapytania.

Ze wszytkich tematów najbliżej założonego przez nas postu był kolega old1977. Jeżeli możesz podać jakieś przykłady index/nr OE, po które jak piszesz musiałeś wybrać się za Odrę, lub kupujesz po satysfakcjonującej Cię cenie w ASO, bardzo chętnie zweryfikujemy jak to wygląda vs. nasza oferta.

Bardzo was prosimy o konkretne opinie, czego według was brakuje w naszej ofercie, gdzie znajdujecie braki, po które musicie się wybierać aż za Odrę :)

PEPER

SuperMechanior
Punktów
36
Miasto
ŚLĄSK
OK Mazda 6 2009 rok 2,2 d 136kW wahacze zawieszenia tył ----- brak ( że o tulejach met-gum nie wspomnę ) - to tak z dzisiaj

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Klocki, tarcze sworznie ,amory ,łączniki, sprzęgła,paski prawie wszystkie,macie.Dobrze że chociaż taka hurtownia jest.
Resztę o bardziej zaawansowanej technologi zakupimy w serwisie danej marki.Kulczyk Tradex częśći zamienne a 13,50zł za 1-no Euro miałem
porównanie bo do BRD mam najbliżej. Walczę u Was o lepszy upust
ale to walka z wiatrakami.

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
Moim zdaniem na polskie realia za drogo jak na hurtownie.Ceny czasami wieksze od tych w lokalnym sklepie detalicznym.W UK jest podobna firma o podobnym profilu ale zamawiajac u nich to wiesz,ze oszczedzasz min 25% a czasami i 50% w stosunku do ''sklepow za rogiem''

Do góry Bottom