• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy IC Katalog wasze zdanie

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2831
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Od jakiegoś czasu już dostępny jest nowy katalog Inter Carsu i chciałbym w związku z tym poznać Wasze opinie, ja osobiście zrobiłem kilka podejść do niego ale jakoś nie mogę się przestawić i ciągle używam tego starego, tradycyjnego.
Zastanawia mnie jak wygląda sytuacja u innych użytkowników, uważacie, że nowy katalog ma jakieś plusy względem nowego? A może wręcz przeciwnie?

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Wkurza ten katalog plus na to ze zdjecia czesci masz odrazu wyswietlane no i stan magazynu i nawet bym z niego korzystal gdyby nie to ze dobieram czesci z klientem jakiej marki chce itp. Cene hurtowa mam ukryta wrzucam do koszyka, patrze ile ogolem czesci a tam cena hurtowa zamiast detaliczna. Pisal do ic prosilem zeby to zmienili a oni nic z tym nie robia.. niech se bedzie ten katalog online ale niech wyglada tak jak stary z takimi samymi opcjami to zaczne korzystac, a narazie pozostalem przy starym..

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
U mnie jak ukryję cenę hurtową to po przejściu do koszyka wszystkie pozycje pokazuje w detalu. Myślę że to kwestia czasu i przestawimy się na ten nowy, wygodniejszy z tym że aktualizuje na bieżąco stany magazynowe.

Ostatnia edycja:

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
U mnie jak ukryję cenę hurtową to po przejściu do koszyka wszystkie pozycje pokazuje w detalu. Myślę że to kwestia czasu i przestawimy się na ten nowy, wygodniejszy z tym że aktualizuje na bieżąco stany magazynowe.
Jesteś pewien ze w detalu? Bo nie wcześniej niż wczoraj pokazywało w hurcie chyba ze mówisz o starym programie to co innego.

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
100% na nowym programie, masz jeszcze opcje ustawienia ceny z marżą % od cen hurtowych i wtedy pokazuje ceny po narzucie.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
... inny świat , szybszy i lżejszy ...
dużo jeszcze trzeba tam poprawić ale ogólnie to trzeba odinstalować stary i wtedy jest się skazanym :)
nie ma jeszcze pełnego asortymentu ale moim zdaniem to wielki skok do przodu ...

darektech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
17
Miasto
Legnica
Mam juz od 2 miesięcy i juz się przyzwyczaiłem nowy jest ok również na dotyku. Stary zawsze w pogotowiu

Seb-Sta

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
S-ch
Moim zdaniem muszą jeszcze dopracować wyszukiwanie po nazwach, bo jest dużo gorzej niż w starym oraz kilka innych szczegółów. Ogólnie to kwestia przyzwyczajenia jak do wszystkiego. Kiedyś narzekałem na nowy design allegro a teraz nie pamiętam nawet jak ten stary wyglądał.

A

autozibi

Od jakiegoś czasu już dostępny jest nowy katalog Inter Carsu i chciałbym w związku z tym poznać Wasze opinie, ja osobiście zrobiłem kilka podejść do niego ale jakoś nie mogę się przestawić i ciągle używam tego starego, tradycyjnego.
Zastanawia mnie jak wygląda sytuacja u innych użytkowników, uważacie, że nowy katalog ma jakieś plusy względem nowego? A może wręcz przeciwnie?

Jak dla mnie zakażenie :eek::eek::eek::eek:

bednarson

Uczestnik
Punktów
4
do dupy czyta numery zamienników, raz pokarze, raz nie, do tego interfejs zerżnięty z windowsa 8.

widać, IC idzie pod warsztaty, bo pracując w sklepie motoryzacyjnym korzystanie z katalogu IC zaczęło być upierdliwe, dlatego nawet go już nie włączam.

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Tylko szkoda że jak części chcesz wieczorem po zamawiać po godz 21 to już serwer wyłączony i dupa rano przed 8 tez nie działa. .

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Tylko szkoda że jak części chcesz wieczorem po zamawiać po godz 21 to już serwer wyłączony i dupa rano przed 8 tez nie działa. .
Nad tym by mogli faktycznie pomyśleć i chociaż do 22 zrobić ale w starym programie też tak jest.

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
35
Osobiście nie znałem katalogu starego IC, od razu zainstalowano mi ten nowy w wersji BETA i w sumie dla mnie jak i również dla innych w warsztacie ten katalog jest przyjemny w porównaniu z np.: Gordon / AD Polska, ponieważ tutaj są fajnie pogrupowane przedmioty, czy to wyposażenie warsztatowe, czy części itd.. ;)

Nawet często wchodzę na katalog IC aby zobaczyć numer katalogowy części i dopiero później wpisuję go do innego katalogu, aby zobaczyć cenę ;)

A

autozibi

?? Dziwne . Do 23.00 rzeczywiście różnie bywa ale po 23.00 jeszcze takiego przypadku nie miałem .
Spróbuj później zamawiać ?

Witam.
Powiem Wam, że mnie lepiej pasuje ten stary, może dlatego, że się do niego przyzwyczaiłem :)
Pozdrawiam.

I ja Jacku mam dokładnie tak samo . Jak już coś polubię to nie potrafię z tego już zrezygnować .

Nawet do żony tak mówię , że jej nie potrafiłbym zostawić bo już się do niej przyzwyczaiłem :p:p:p:p

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Zibi troche odbiegnę od tematu IC ale z tego co piszesz to musiałeś polubić żonę :):):)

P

PogotowieSamochodoweUK

Ja kilka razy widzialem strone IC i ten katalog i to jest bezuzyteczne wg mnie. Wiekszosci nie ma zdjec, w wiekszosci brak dokladnych opisow. Cen wogole nie bylo (chyba ze do tego trzeba miec konto) i ogolnie baza danych kiepscizna. Przynajmniej to co ja szukalem czyli grupa VAG.

Weso

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Szczecin
www.expressparts.pl
Ja prowadzę sklep z częściami. Od początku przypadł mi do gustu zwykły katalog ic. Przez tydzien korzystałem z tego nowego online ale jakoś za kolorowo mi tam:). Ostatnio przy rozmowe z przedstawicielem, mówił że strasznie duzo osób nie chce korzystsać póki co z tego nowego. Raczej jest to spowodowane przyzwyczajeniem. Pewnie jak kolega wyżej napisał, jakbyśmy odinstalowali stary katalog i podziałali przez jakiś czas tylko na nowym to byśmy się przyzwyczaili. Pewnie i tak z czasem tamten katalog całkiem usuną, a zostanie tylko ten nowy

Programiści Inter Cars S.A.

OFICJALNY PROFIL
INTER CARS S.A
Punktów
7
Witamy Państwa z oficjalnego konta Inter Cars S.A., z którego postaramy się odpowiadać na uwagi dotyczące programu IC_Katalog ONLINE. Jesteśmy programistami, którzy pracują bezpośrednio nad tym programem - ale także nad poprzednią jego wersją.
Choć obydwa programy wyglądają zupełnie różnie, mają wiele cech wspólnych. Poprzedni program IC_Katalog działa od roku 2003. To bardzo długo. Zdajemy sobie sprawę, że przejście na nowy program może sprawiać pewne problemy związane głównie z przyzwyczajenia się do poprzedniej wersji. Zachęcamy jednak do przejścia na nowy program, bo będzie się on w najbliższych miesiącach nadal bardzo dynamicznie się rozwijał. Liczymy na Państwa uwagi. Program jest pisany dla Państwa i zależy nam by to narzędzie dobrze spełniało swoje zadanie.

Odnośnie wątków które pojawiły się powyżej:
-zamawianie o godz. 23:00 - nie działa tylko w sobotę przez pół godziny (konserwacja systemu). W związku z tym, że obecnie często wypuszczamy nowe wersje, w wieczornych godzinach mogły się zdarzać kilkuminutowe przerwy w działaniu. Obecnie uaktualnienia robione są w weekend i cała operacja trwa ok. 5 min.
-na dzień 1 stycznia nowy katalog przestał być wersją beta i powinien mieć wszystkie opcje dostępne w starej wersji (prosimy o informacje, jeśli o czymś zapomnieliśmy)

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z filmikami dotyczącymi obsługi programu, które dostępne są z opcji "Pomoc | FILMY SZKOLENIOWE" (http://www.intercars.com.pl/ajax_str.php?id=1706).

pozdrawiamy,
zespół IC_Katalog ONLINE

Do góry Bottom