• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy IC Katalog wasze zdanie

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Wydaje mi się ze powodem jest lauber. Bo ktoś kupi cały zrobiony przez nich. A tak to towar by szedł mniej.

Moreno

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
89
Miasto
ok.Wys-Maz
Kiedy będzie wersja na Linux-a?
Nie wiem jaki sens jest pisać aplikację na ten "zasrany" łińdziołs", skoro wiele dystrybucji Linux-a działa o wiele sprawniej i nie potrzebuje tak dużych mocy obliczeniowych samego komputera. ...ten windows to jakaś pomyłka.
Dla przykładu:
Kupiłem interfejs HEX-NET. Przez dwa bądź trzy dni, bez skutku, po kilka razy dziennie próbowałem skonfigurować interfejs w trybie bezprzewodowym (interfejs ustawiony na tworzenie własnej sieci) w nowo zakupiony laptopie z tym bluskrindołsem.
Na swoim prywatnym laptopie mam Kubuntu 16.10, wystarczyło zainstalować VCDS i po prostu połączyć się z inerfejsem i wszystko śmiga bez zająknięcia. A pod windowsem, przez te wszystkie zapchlone zapory, dopiero po kilku dniach wielokrotnych prób w końcu program znalazł interfejs.
Na kablu, wiadomo, działało ok, no ale nie po to dopłaciłem do lepszej wersji żeby sie teraz z kablem szarpać.
Nie wiem jakim cudem ten windows tak sie rozpowszechnił skoro jest tak awaryjny i beznadziejny.
Kiedy będzie wersja katalogu na porządny system?

zbylu

Początkujący
Punktów
3
Miasto
woj.pomorskie
Odświeżę trochę temat.
Czy komuś jeszcze oprócz mnie też IC zablokował dostęp do katalogu - podobno za dużo wejść za mało zakupów , czy tylko ja mam takie szczęście ?

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
A Elit czai sie za rogiem za nieudolność ekonomistów IC.Panowie niech prowadzą taka praktykę to chociażby taki Elit który bije ich cenami na głowę wciągnie ich lewa dziurka od nosa.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Odświeżę trochę temat.
Czy komuś jeszcze oprócz mnie też IC zablokował dostęp do katalogu - podobno za dużo wejść za mało zakupów , czy tylko ja mam takie szczęście ?

cos chyba jest na rzeczy,zdazylo mi się tak kilka razy

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
Przedstawicielka ostatnio coś wspominała, że będą usuwać krzaki - klientów nie robiących zakupów, biorących na paragony ETC...

RAVEN1906

Gaduła
Punktów
33
Miasto
Śląsk
To da się jeszcze na paragon? Heh nie rozumiem jak może być że wchodzisz a nie kupujesz i blokują :eek:

colin578

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Koło
Nie wiem czy tylko u mnie przy szukaniu części z automatu pokazuje wszystkie (nawet te niedostępne), a kiedyś zawsze pokazywało tylko to co jest dostępne.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
945
Po lewej stronie zaznacz sobie tylko dostępne

colin578

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Koło
To wiem, ale kiedyś zaznaczone było domyślnie, szukając kilku części do kilku samochodów to trochę wkurzające.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
945
Mnie wkurza że czasami jak się zawiesi, to na amen. Dopiero po kilku uruchomieniach zaczyna działać prawidłowo

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Wieszajac sie wiesza tak jak mowisz i to czesto podczas logowania jak i np checi odszukania z hiostorii ostatniego pojazdu.Co do Tej zaleznosci typu blokada bo malo zakuow duzop wejsc tom raczej kogos ułanska fantazja poniosla -wiec to bzdura!!!Nic sie nie blokuje.Wczoraj sprawdzalem u znajomego ktory zapomnial ze ma jeszcze katalog IC na laptopie bo zaopatruje sie w innej konkurencji i wsio działa.Wiec nic nie blokuja bo strzelili by sobie w kolano takim posunięciem.

zbylu

Początkujący
Punktów
3
Miasto
woj.pomorskie
@Autodiagnostyka
No i tu nie masz racji , wiem co mówię.
W kilka dni po zgłoszeniu tego problemu pojawił się nasz nowy przedstawiciel handlowy ( stary już nie jest naszym przedstawicielem , widocznie coś się niedobrego dzieje w firmie) i pokazał nam na wykresach na swoim smartfonie jak to wygląda graficznie i w tabelkach) , powiedział że on niewiele może , może wysłać maila do centrali , telefonicznie nie można z nikim się w tej sprawie skontaktować a oni zrobią coś z tym albo i nic nie zrobią. Jestem jednym ze starszych klientów IC , nr. klienta czterocyfrowy , widać że w IC zaczynają rządzić mistrzowie wykresów i tabelek.

Autodiagnostyka

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Wieluń
Kolego Zbylu ja mialem na mysli to raczej ,że daleko takimi posunięciami czyt. IC nie zajadą.To że ludzie pouciekali do innych między innymi ELITE to dlatego że ceny lepsze.Ja wiem że klient płaci ale jak trafisz pytaczy co za ile to ręcę opadną i zaczynasz kupować ten sam produkt w tańszej hurtowni.Co wedłóg Ciebie osiągną tym posunięciem bo uwydaje mi się że tylko to że z 3 tras dziennie zrobią się 2 i to słabo rętowne (nie będzie komu wozić niestety).Pozdrawiam!

Do góry Bottom