• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy IC Katalog wasze zdanie

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Po przekroczeniu zmienia się status z asygnaty na fv lub gotówka. Ja mam "kredyt" na 15 tyś na dwa tygodnie więc albo jak wypstrykam budżet albo jak termin mija. Jednakże jak grzecznie zawsze płacę więc czasami jak jest obsuwa to nie panikują bo wiedzą, że będę.....

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Noo, 2 miesiące robię małe zakupy w IC bo mają ceny wyższe od ap nawet o 50-80zl większe. I chujki zablokowały wyszukiwanie części po samochodach:) niech mnie w pompkę cmokną. Papa IC.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Tez ich olalem mimo ze mam blisko i kupę kasy u nim zostawiłem więcej niż gdziekolwiek tez zablokowali robią wszystko żeby nie brać. Chyba wyznają politykę ze im bardziej nieprzystępnej tym bardziej pożądani tylko to się tyczy firm które coś produkują bo olej febi to olej febi niezależnie gdzie kupię

Gerwaz garage

SuperMechanior
Punktów
19
Miasto
Belchatow
Powiem tak w dobie koronawirusa niedługo w IC wszystkich poblokuja bo mniej się będzie brało lub wcale

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Troche sie dziwie waszym opiniom. Ja mam w IC lepsze ceny niż w większości większych hurtowni, owszem czasem zdarzy sie jakiś droższy przypadek, ale szybkoto koryguują

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Blokują katalog bo jest przystępny a ludzie potem przyklepują numery gdzie indziej i kupują gdzie indziej. Chcesz kupić w harcie szukaj w harcie, chcesz i ap to szperaj w katalogu ap. Oni mają świadomość, że ludzie sprawdzają ceny a i nie chcą serwerów obciążać niepotrzebnymi czynnościami. Tyle. nie bronię ich.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Z kolei nie mając katalogu w ogóle nie zachęcają do kupowania chyba ze ci przy telefonach maja za mało roboty

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
to kupuj u nich to co wyszperałeś;] Myślisz, że oni nie widzą jaki jest ruch w katalogu dla numeru klienta, czego szukał a co ostatecznie kupił....??

Wiedzą. Podobnie jak pozostali. Ja jak do inter timów w katalog zajrzę a czegoś nie wezmę to dzwoni przedstawiciel i pyta czemu nie kupiłem skoro szukałem.....

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Może klienta szukają i podejmują próbę wsadzenia paluszek w dupkę;] Często się to mu udaje....

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
wszystko zależy od operatora regionalnego.

Mi czyjś burdel nie przeszkadza dopóki mam częsci na czas......

Moreno

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
89
Miasto
ok.Wys-Maz
U mnie ic_katalog...
Screenshot_20200322_234958.png
i ot quźwa wielki super-system. Po trzech miesiącach nieużywania chyba coś zardzewiało.

Moreno

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
89
Miasto
ok.Wys-Maz
Taa, korona-wirus zaatakował bezbronnego windowsa. :playful:
Ja już od jakichś 15 lat, a nawet więcej, korzystam z Ubuntu i mam wy*** na virusy, trojany i inne duperele.
Fakt faktem, Linux jest czasem problematyczny przy konfiguracji nietypowych urządzeń jak np. drukarka fiskalna, bo nie ma tam "dalej" i "dalej" i zainstalowane, tylko czasami trzeba trochę się pogłowić żeby to skonfigurować... chociaż akurat w tym przypadku to nie była wina samego systemu tylko programu sprzedażowego... no ale raz skonfigurowane działa po wsze czasy. A nie jak w windowsie, że dziś działa a za pół roku "program napotkał krytyczny błąd i zakończył działanie". :banghead:

PS.
Przepraszam za offtop. ;)

Punktów
0
[QUOTE = "Moreno, post: 507346, member: 123152"] Yeah, the crown virus has attacked defenseless windows. : Playful:
I have been using Ubuntu for 15 years or more, and I have *** for viruses, Trojans and other duperels.
The fact is, Linux is sometimes problematic when configuring unusual devices, such as a fiscal printer, because there is no "next" and "next" and installed, but sometimes you need to go a little bit to configure it ... although in this case it is not it was the fault of the system itself, only the sales program ... but once configured, it works forever. And not like in windows, that it works today and in half a year "the program encountered a critical error and ended.": Banghead:

PS.
Sorry for the offtop. ;)[/ Quote]

Probably you can try the web based solution. pl.e-cat.intercars.eu ? :)

Moreno

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
89
Miasto
ok.Wys-Maz
No pięknie, że jest dostęp przez stronę. Dzięki za info. Nie wiedziałem o tym. :)
Aczkolwiek w moim przypadku jest jeden "malutki" zgrzyt. ...no może dwa. Screenshot_20200324_223423.png

A drugi to taki, ze w moich rejonach IC zamknął trasy.
Jeszcze ze 2 lata temu było pięknie. Były 3 trasy. Za jakiś czas druga trasa była tylko dla tych co zamawiają przynajmniej na 2 tys. netto (a ja do takich nie należałem), a pierwsza i trzecia nadal dostępna dla wszystkich.
Miną miesiąc może dwa i wyłączyli dwie i została tylko pierwsza z rana. A już od pół roku, może lepiej, nie ma żadnej.
U mnie teraz zamówień znacznie więcej, dostawców mam jeszcze dwóch także jakoś sobie radzę. ;)

A że temat jest o katalogu IC to napisałem offtopa i tyle. :p

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
J też nie biorę od tej pory jak zaczeli pobierać opłatę 12,5 za każdą dostawe części a przeciesz to naidrorzsza hurtownia na rynku ,ja bez nich dam sobie rade ale oni bez nas pewnie nie ,ale to pewnie widać bo przed koronawirusem już mówili że nawet targów nie będzie a to już 3 lata i 30 lecie firmy miało być z wielką pompą przeciesz

zbylu

Początkujący
Punktów
3
Miasto
woj.pomorskie
Z tego co czytam i widzę , zresztą miałem też z nimi różne przeboje , to wnioskuję że IC zaczyna się chwiać (kolos na glinianych nogach).

Do góry Bottom