• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Nowy program o mechanikach na tvn turbo

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
A ja tam się wcale nie napalam na robienie podpuchy panu Ekspertowi.
Co prawda rzuciłem hasło AKARS, ale zupełnie żartem, o czy świadczy próba przeczytania tego od tyłu. Gdybym myślał o temacie poważnie to wymyśliłbym coś lepszego.....
O na ten przykład takie: Bojówki Inteligentnych Jednomyślych Elokwentnych Mądrych Wyszkolonych Mechaników Organizujących Robotę Dla Eksperta. Skrót od tego jest chwytliwy i pasuje do każdej sytuacji:).

Nie no dobra, badźmy choć trochę poważni.
Jeśli chcemy tu kogoś oskarżać o nierzetelne podejście do tematu, to tylko i wyłącznie stację TVN. Bo jesli chodzi o Eksperta, to z całym szcunkiem, ale gość jest tylko pionkiem. Robi to za co mu płacą. Zastanówmy się jak sami podeszlibyśmy do tematu, gdyby przyjechał do nas pan z telewizyjii i powiedział:
- Słuchaj facet, robimy taki a taki program, trzeba wymyślić jakieś tam usterki i auta bedą jeździć po mechanikach. Tylko żebyś wiedział, że te awarie muszą być takie, że mechanicy sie beda na nich wykładać albo wymieniać za dużo, a jednocześnie ich (awarii) usuniecie musi być proste. Musimy zasugerować widzowi że naprawa jest łatwa, a mechanik jest do <ciach> (zapobiegawczo wyręczę Marlenę;)). Jeśli wyjdzie na to że mechanicy nie potrafią sobie poradzić, albo biorą za usługę za dużo, to może nawet zrobimy drugi sezon programu, a co za tym idzie Ty bedziesz miał dodatkowy pieniądz, bo przecież płacimy Ci od odcinka.
Który z nas by na taki układ nie poszedł? Jeszcze jakby tak dali z Tysiąc zeta za odcinek? Dodatkowo reklama na cały kraj, jakim to ja fachowcem nie jestem? Klientela wali drzwiami i oknami.
No i jest jeszce druga strona medalu ( tym nie można zapominać), czyli warsztaty które są w programie pokazane, w których cwaniactwo i niekompetencja jest na porządku dziennym (przypomne sprawe alternatora, czy też niepotrzebnej wymiany pompy paliwa).
Osobiście to już wolę żeby leciały takie programy, niż jakieś debilne "Pamietniki z wakacji" albo "Dlaczego ja".

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
To prawda że warsztaty warsztatom nie równe paproków jak u nas nazywają jest mnóstwo

Marlena

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
173
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Zastanówmy się jak sami podeszlibyśmy do tematu, gdyby przyjechał do nas pan z telewizyjii i powiedział:
- Słuchaj facet, robimy taki a taki program, trzeba wymyślić jakieś tam usterki i auta bedą jeździć po mechanikach. Tylko żebyś wiedział, że te awarie muszą być takie, że mechanicy sie beda na nich wykładać albo wymieniać za dużo, a jednocześnie ich (awarii) usuniecie musi być proste. Musimy zasugerować widzowi że naprawa jest łatwa, a mechanik jest do <ciach> (zapobiegawczo wyręczę Marlenę;)). Jeśli wyjdzie na to że mechanicy nie potrafią sobie poradzić, albo biorą za usługę za dużo, to może nawet zrobimy drugi sezon programu, a co za tym idzie Ty bedziesz miał dodatkowy pieniądz, bo przecież płacimy Ci od odcinka.
Który z nas by na taki układ nie poszedł? Jeszcze jakby tak dali z Tysiąc zeta za odcinek? Dodatkowo reklama na cały kraj, jakim to ja fachowcem nie jestem? Klientela wali drzwiami i oknami.
No i jest jeszce druga strona medalu ( tym nie można zapominać), czyli warsztaty które są w programie pokazane, w których cwaniactwo i niekompetencja jest na porządku dziennym (przypomne sprawe alternatora, czy też niepotrzebnej wymiany pompy paliwa).
Osobiście to już wolę żeby leciały takie programy, niż jakieś debilne "Pamietniki z wakacji" albo "Dlaczego ja".

Widzisz, nie każdy się zgodzi. Wczoraj do nas dzwonili do nas z Polsatu i TVNu aby nakręcić materiał i odmówiliśmy. :p

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Zwróć uwagę Marlenko (jeśli mogę tak napisać;)) że warsztat, w którym "niby" pracuje nasz pan Ekspert, jest tak czyściutki, że albo facet zajmuje się tylko pucowaniem i myciem swojego warsztatu, albo jest to warsztat zrobiony tylko na potrzeby tego programu, ewentualnie dopuszczam jeszcze taką możliwość że gość wydzielił część warsztatu i przez okres produkcji programu nie przyjmował tam żadnych klientów. Przecież ta posadzka to kropli oleju nie widziała.
Dlatego też w takim przypadku:
Wczoraj do nas dzwonili do nas z Polsatu i TVNu aby nakręcić materiał i odmówiliśmy. :p
Zasadnicze pytania brzmią:
- Jaki to ma być materiał i o czym traktować?
- Za ile i dlaczego tak mało?

Gdyby mi chcieli "wjechać" na pracujący warsztat i patrzeć na ręce to też bym się nie zgodził, a jeszcze gdyby miał być do tego odpowiedni komentarz.... W życiu. Natomiast gdyby postawili mnie w czyściutkim pseudo warsztaciku i powiedzieli uśmiechaj się pan do kamery i przecinaj kabelki, bez żadnej odpowiedzialności za głupoty które wygaduję (np. to że typową usterką dla seata toledo są zamienione przewody podciśnienia), to dlaczego nie. Przecież cokolwiek nie powiem to i tak będzie uznane za świętość.

A prywatnie to myślę że niezgodziliście się dlatego że wam za mało kasy zaproponowali, pewnie wiecej zarobicie na wymianie klientowi sprawnego alternatora, niż na współpracy z TVN :p.
Od razu mówię że ostatnie zdanie to żarcik taki jest;)

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
W naszym przypadku chodziło o komentarz w sprawie rejestracji anglików - taka głośna sprawa z wczoraj.
To przypuszczam że u Marleny chodziło o to samo. Też bym odmówił. Wypowiesz się człowieku, a Pan Redaktor w zależności od swojego uznania zrobi z Ciebie, albo Eksperta, albo osobę niekompetentną.
Natomiast w przypadku programu "Będzie pan zadowolony" wiadome jest że pan Krzysztof jest po tej jedynie słusznej stronie.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Kubag-masz racje,tam jest to nagrywane ;) poznaje po tablicy narzędziowej i poszczególnych narzedziach na niej w konkretnych miejscach m.in zestaw morsów i pokrętki 1/2 i 3/4 ;)

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Tyle to maja ''buuuczacy'' u lisa i inni ''klaskacze'' w tokszolach
To chyba byś się zdziwił. Tu jest artykuł:
http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/publicznosc-dla-idei-dla-kasy
A coby nie trzeba było czytać:
"Pozostała część publiczności, która w przeciwieństwie do reprezentantów partyjnych młodzieżówek i innych organizacji jest opłacana (około15-25 zł)....."
Zeby z tego wyciągnąć tysiaka w miesiącu, to trzeba mieć dużo szczęścia i dobrze się nabiegać.

Ostatnia edycja:

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Wolę budować swoje, nie rozwalając niczego dookoła by moja budowla była wyższa :) Ten program dla mnie też jest podejrzany. Mechanik w koszuli flanelowej z podwiniętymi rękawami w warsztacie w programie telewizyjnym w 21 wieku ? Moi znajomi mechanicy i ja pracujemy w kombinezonach:)
Pozdrawiam.
Witam.
Co do mojego ubrania roboczego, to w pracy wyglądam tak.
Pozdrawiam.

Załączniki

• W pracy..JPG
    W pracy..JPG
    31,1 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:

MichalKGP

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Płock
Mi osobiście bardzo spodobał się ten program i z niecierpliwością oczekuję na środę wieczór:) Mam nadzieję, że ja nie będę takim majstrem i do tego filmowanym :p

Pozdrawiam.

Dalkowiac

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
Bydgoszcz
ja po pierwszym odcinku to teraz w robocie otwieram maskę i mówię do kamerki że nie jestem mechanikiem a szewcem i przeklinać muszę:p
Najlepszy jest ten koleś który wyrywa filtr powietrza z hondy civic Ja tyle k... h... p... z... przez cały tydzień nie powiem choćby nie wiem jaka to była robota;)

MichalKGP

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Płock
ja po pierwszym odcinku to teraz w robocie otwieram maskę i mówię do kamerki że nie jestem mechanikiem a szewcem i przeklinać muszę:p
Najlepszy jest ten koleś który wyrywa filtr powietrza z hondy civic Ja tyle k... h... p... z... przez cały tydzień nie powiem choćby nie wiem jaka to była robota;)

Niektórzy ludzie się po prostu zachowują jak hamulce :D, przeklinanie o tym świadczy.

Sorry za OT.

kleszczu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
27
Miasto
Szczecin/Bergen

to Ty malo uczuciowy jestes hahaha :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Co chcesz od Toledo ... przynajmniej wiesz co sie zamienia podczas jazdy , dziś miałem przypadek ze przyjechał Pan z Oplem 2010 jakas vectra czy cus i opowiadał że :
przeprogramowywali komputer i w wyniku czego przestał działać wyświetlacz , sterowanie z pilota i pare innych drobnostek a podczas programowania wywaliło dwa bezpieczniki ale Pan nie pamietał jakie a po wyciagnieciu jednego zaświecał się wyswietlacz ale pilot nie działał dalej .. splawiłem bo ... nie mam ochoty tracic nerwy na szukanie usterki w niewiadomo w czym bo nie sadze ze z poziomu tech czy op coma mozna palić bezpieczniki . A on właściwie chciał informacji czy przedni komputer nadwozia jest do wymiany .. tak mnie zapytał . A moze to była podpucha ??

Do góry Bottom