• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Odcina wspomaganie nie przyjmuje gazu Mitsubishi lancer VIII 1.8 did

Punktów
0
Witam mam problem z Mitsubishi Lancer VIII z silnikiem 1.8 did.
Problem polega na tym że po odpaleniu silnika i przejechaniu kawałek zapala się kontrolka ESP po czym odcina wspomaganie i czasem nie reaguje na gaz. Najciekawsze w tym wszystkim jest to że na ciepłym silniku problem ten nie występuje

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Coś z wilgocią na kablach. Kontakt spray i ogień co zobaczysz rozpinasz patrzysz na styki i posikasz.
Może być też tak jak w moim mercu. Glupialo wszystko ale w niego piorun latem przydzwonil. Na wjeżdżam na autostradę po tej serpentynie dup nimma wspomagania i jak na bobslejach cały bok zharatany

Punktów
0
Coś z wilgocią na kablach. Kontakt spray i ogień co zobaczysz rozpinasz patrzysz na styki i posikasz.
Może być też tak jak w moim mercu. Glupialo wszystko ale w niego piorun latem przydzwonil. Na wjeżdżam na autostradę po tej serpentynie dup nimma wspomagania i jak na bobslejach cały bok zharatany
Uszkodzona jest delikatnie kostka od komputera, w tym kierunku się udać czy raczej inne typu od alternatora i czujniki ?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja aż tak w elektryce nie siedzę ale lepiej doprowadzić wszystko do porządku. Np ostatnio miałem vitarze uleciała jedna masa włączam wsteczny a mi mruga na desce napęd 4x4

Do góry Bottom